Google, Güvenlik Anahtarlarıyla İki Aşamalı Kimlik Doğrulama İşlemini Kolaylaştırıyor

23
9
5
3
2
İki aşamalı kimlik doğrulama işlemi, hesabınızı güvence altına alsa da biraz zaman aldığı da bir gerçek. Bunun farkına varan Google, iki aşamalı kimlik doğrulama işlemini daha da kolay hale getirmek için adım attı.

Google, G Suite kullanıcı hesabınızın güvenlik önlemlerini artırmanız için sunduğu iki aşamalı kimlik doğrulama işlemini daha da kolay bir hale getirdi. Yeni özelliklerle birlikte hesabınıza girmek için uzun süreler harcamanıza gerek kalmayacak.

İnternet devi Google, iki aşamalı kimlik doğrulamasıyla ilgili yeni güncellemeler getirecek ve bu güncellemeler öncelikli olarak arayüzü hedef alacak. Güncelleme geldiği zaman kullanıcılar yeni talimatlarla karşılaşacak ve bu talimatları izleyerek bir güvenlik anahtarı oluşturacak. Bu talimatların tarayıcıdan tarayıcıya değişiklik göstereceğini belirtmekte de fayda var. Örnek vermek gerekirse Chrome ya da Safari kullanıcıları, diğer tarayıcılardan daha farklı bir yol izleyerek güvenlik anahtarlarına ulaşacak.

Yeni güncellemeyle birlikte güvenlik anahtarı almak yerine Bluetooth’un nimetlerinden de faydalanabilirsiniz. Google, Linux cihazlarda kablosuz bir anahtar desteği getireceğinin sözünü de verdi. Kısaca özetlemek gerekirse artık iki aşamalı kimlik doğrulaması önlemini almamak için hiçbir sebebiniz kalmayacak.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/03/26/google-g-suite-two-step-verification-updates/
23
9
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
23
9
5
3
2