Görme Engelli Ressamlar Tarafından Yapılmış Harikulade Eserler

30
9
0
0
0
Kimi meşhur ressamların renk körü olup olmadığına ilişkin fazlasıyla spekülasyon mevcut. Ancak görme engelli veya görme bozukluğu tanısı konmuş ressamlar ve bu ressamların büyüleyici eserleri hakkında o kadar da konuşulduğunu duymayız maalesef.

Biz de bu konuda bir nevi aracılık vazifesi üstlenerek, görme engelli ya da görme bozukluğu tanısı konmuş bu değerli sanat insanlarının eserlerini sizlere tanıtalım istedik...

Keith Salmon

Keith Salmon, diyabetik retinopati tanısı konmuş görme engelli bir ressam. Teşhis konduğunda ve körleştiğinde, bu yalnızca sanatsal vizyonunu ve resim yapma arzusunu artırdı.

John Bramblitt

Epilepsi komplikasyonlarından dolayı yaklaşık 10 yıl kadar önce görme yetisini kaybeden Bramblitt, sanatını icra etmeyi sürdürdü ve Teksas eyaletindeki engelli hakları için ilham verici bir figür haline geldi.

Sargy Mann

30'lu yaşların ortasında, İngiliz ressam Sargy Mann'in, gözlerinin her ikisinde de var olan katarakt sebebiyle körleşmeye başladığı görülüyordu. Mann bu talihsizliğe karşın yılmadı ve yaşamına yetenekli bir ressam olarak devam etti.

Jeff Hanson

Optik sinir tümörü, Hanson'un 2005 yılında ciddi ölçüde görme kaybı yaşamasına sebep oldu. Ama o yine de güçlü renk paleti ve impasto boyama tekniğiyle resim yapma aşkından vazgeçmedi.

Rachel Gadsden

İngiliz ressam Rachel Gadsden, 20 yıldan fazla zamandır görsel sanatçı olarak çalışıyor ve Güney Afrikalı sanatçı/aktivist Nondumiso Hlwele ile birlikte kurduğu 'Sınırsız Küresel Simya' da dahil olmak üzere birçok engellilik ve sosyal yardım kuruluşu ile işbirliği yapıyor.

30
9
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
30
9
0
0
0