Şehirleri Gotham City'ye Çevirecek Batman Günü Etkinlikleri Cumartesi Başlıyor

25
8
6
0
0
2014'ten beri her yıl düzenli olarak kutlanan Batman Günü, 80. yıla özel olarak bu yıl da pek çok farklı noktada kutlanacak. Batman Günü kapsamında çok sayıda etkinlik düzenlenecek, kutlamalar yapılacak, belgeseller ve videolar yayınlanacak. Etkinliklerin başlangıç günü ise cumartesi.

Warner Bros. ve DC tarafından ilk kez 1939 yılında bir çizgi roman karakteri olarak hayatımıza giren Batman, bu yıl 80. yıldönümünü kutlayacak. Dünya çapında düzenlenecek farklı etkinliklerle kutlanacak bu olay, 21 Eylül günü itibarıyla gerçekleşecek. DC ve Warner Bros, pek çok farklı ülkede kutlanacak bu etkinliğin detaylarını paylaşmayı da ihmal etmedi.

Etkinlik kapsamında Bat-Signal cihazı kullanılarak dünyanın farklı köşelerinde yer alan pek çok şehir Batman figürleriyle dolup taşacak. Batman’in bu ikonik sembolü, etkinlikte yer alan tüm şehirlerde güneş batarken gökdelenleri ve önemli noktaları aydınlatacak. Ayrıca hayranlar, DC’nin yeni başlattığı Bat-Tracker uygulaması ile bu etkinlikleri takip edebilecekler. Detaylara bu siteden ulaşabilirsiniz.

Etkinlik boyunca pek çok farklı aktivite düzenlenecek:

Batman Günü

Bat-Signal, seçilen şehirler için akşamüstü saat 20.00 civarında görünmeye başlayacak. Melbourne, Tokyo, Berlin, Paris, Londra gibi şehirlerin yer aldığı bu listede ne yazık ki ülkemizden bir şehir seçilmemiş.

Bu etkinliklere Scott Snyder, Peter J. Tomasi, James Tynion ve Brad Walker gibi pek çok önemli isim katılacak. Etkinlik kapsamında çocuklar ve aileler için özel aktiviteler düzenlenecek. Bu kapsamda DC ve Warner Bros., Los Angeles’ta Batman 5K gecesi koşusu ve fan kutlamaları düzenleyecek.

Batman Günü, mobil oyunlarda da kutlanacak:

Injustice 2 Batman Günü

Batman’in 80. yıl dönümüne özel olarak pek çok katılımcı, farklı türlerde ve oyunlarda yarışabilecek ve ödül kazanabilecekler. Bu kapsamda “Injustice 2” oyuncuları, 13 ve 24 Eylül arası oynanabilir olan etkinliklere katılabilecek ve ödüller kazanabilecekler. Buna ek olarak DC Universe Online, 13 ve 30 Eylül tarihlerinde iki yeni Batman temalı tişörtü de oyuna ekleyecek.

Pek çok farklı kanal da Batman Günü’nü kutlayacak:

Cartoon Network Batman Günü

Yine bu kapsamda DC Universe dijital abonelik hizmeti; geniş kapsamlı Batman videoları ve çizgi roman koleksiyonu ile birlikte röportajlar, ürünler, çekilişler ve daha fazlasını içeren özel Batman içeriklerinin tanıtımıyla Batman Günü'nü kutlayacak.

Ayrıca Cartoon Network, bütün ay boyunca Batman temalı içerikleriyle Batman Günü’nü kutlayacaklar arasında yer alıyor. Buna ek olarak Warner TV Asya, Warner Channel Latin Amerika ve HBO, Hindistan’da Batman içerik ve tanıtımlarını kanallarında sergileyecek.

Kaynak : https://comicbook.com/dc/2019/09/16/batman-day-bat-signal/
25
8
6
0
0
Emoji İle Tepki Ver
25
8
6
0
0