Güneş Işığının 'Ölümcül' Etkilerini Yüzümüze Vuran Farkındalık Kampanyası [Video]

9
3
0
0
0
Birleşik Krallık'ta faaliyet gösteren bir vakıf, cilt kanseri hakkında farkındalık yaratmak için sokaklarda yeni bir kampanya başlattı. Vakıf, ultraviyole ışığa maruz kaldıkça renk değiştirip uyarılar gösteren posterler astı.

Dünya çapında yüksek sıcaklıklar her geçen yıl daha da fazla hissedilmeye ve şiddetini artırmaya devam ederken, bu da beraberinde cilt kanseri gibi ciddi bir sorunu getiriyor. Son yılların en büyük sıcaklık dalgasını yaşayan Birleşik Krallık’taysa bu konuya farkındalık çekmek için örnek bir proje başlatıldı.

Cilt kanseri türlerinden melanomla mücadelede aktif rol oynayan Melanoma Birleşik Krallık tarafından başlatılan projede vakıf, ultraviyole ışığa maruz kalınca bu ışığın tehlikelerini anlatan yazıların görüldüğü posterler hazırladı. Özellikle Güneş ışığı altında belirgin olarak bilgilendirme gösteren posterler şu şekildeydi:

Ultraviyole ışığa maruz kalınca renk değiştiren posterler:

()

Özel üretilen ultraviyole kağıda yapılan baskılarda yer alan renkler, ultraviyole ışığa maruz kaldıkça renk değiştiriyordu. Posterlerin renk değiştirmesiyle birlikte görünür olan uyarı yazılarından bazıları şu şekildeydi:

ultraviyole

“UV’ye maruz kalmak gizli bir sonuca sahip.”

ultraviyole

“Bu poster kadar UV’ye maruz kalırsanız, cilt kanserine yakalanma riskinizi artırıyorsunuz.”

ultraviyole

“Güneş ışığı sizi cilt kanserine yakalanma riskine maruz bırakıyor.”

Her posterin üzerindeyse “Bulutlu bir günde bile UV ışınlarına maruz kalmak cilt kanseri gelişimi için bir risk faktörüdür. Gölge, giysi ve güneş kremi ile güvenle güneşin tadını çıkarın.” Şeklinde uyarı bulunuyordu. Birleşik Krallık’ta başlatılan bu kampanya, dünya çapında ilgi topladı.

Kaynak : https://designtaxi.com/news/419889/Cancer-Awareness-Posters-Reveal-Themselves-When-Exposed-To-Sun/
9
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
3
0
0
0