Hem Retro Hem de Modern Tasarımın Birleştiği 2022 Honda CB250R'ın Dikkat Çeken Özellikleri ve Fiyat Listesi

Retro ve modern tasarımı bir araya getiren ve bunu eşsiz motor gücü ile destekleyen Honda CB250R özellikleri ile Naked kategorisinin favori motosikletlerinden. Tasarımıyla birlikte oldukça güçlü gözüken Honda CB250R yakıt tüketimi konusunda da sınıfının liderlerinden. Dilerseniz hep birlikte Honda CB250R'ı tüm teknik özellikleriyle birlikte inceleyelim.

Otomobil ve motosiklet tarafında dünya devi olan Honda, Naked kategorisinde ürettiği yeni honda CB250R ile gönüllere taht kurmayı başardı. Sportif tasarımı, performansı ve daha birçok Honda CB250R özellikleri, kullanıcılar tarafından favori olmasını sağlıyor. Japon üretici firma Honda konfor, performans ve teknolojiyi bir arada tuttuğu motosikletleri ile şu an en çok tercih edilen firmalardan bir tanesi

Gelelim Honda’nın efsanevi modellerinden bir tanesi olan CB250R modeline. Bu model, Honda motorları arasında kendisine özel detayları ile bir adım daha ön plana çıkabilirken, retro tasarımı ve modernliği bir araya topluyor. Bununla birlikte oldukça performanslı olan Honda CB250R yakıt tüketimi konusunda da oldukça başarılı bir performans sergiliyor. Dilerseniz sizi daha fazla heyecanlandırmadan ve lafı uzatmadan, direkt olarak Honda CB250R özellikleri ve fiyat listesi içeriğimize geçelim.

CB250R fiyat listesi:

MODEL YAKIT TİPİ ŞANZIMAN FİYAT
CB250R 250cc 27 HP Benzin Manuel 116.000 TL

Ağustos 2022 itibarıyla geçerli olan Honda CB250R fiyat listesine baktığımızda, yalnızca bir adet motor seçeneğine sahip motosiklet, benzinli ve manuel seçeneğiyle 116.000 TL fiyat etiketine sahip. 

CB250R motor seçenekleri ve yakıt tüketimi

Motor seçeneği Şehir içi Şehir dışı Ortalama
250cc 27HP 3.80 lt. 3.20 lt.  3.40lt

Honda'nın web sitesinde yazan verilere göre, Honda CB250R yalnızca 3lt/100km gibi bir yakıt tüketimi oranına sahip. Kullanıcı yorumları ile birlikte karşılaştırdığımızda, motosikletin ortalama şehir içi, şehir dışı ve ortalama yakıt tüketimi yukarıda gördüğünüz gibi. 

Tasarım

Dış tasarım: Retro ve modernliği bir arada tutuyor

Honda, yeni CB250R tasarımını anlatırken Neo Sports Cafe tarzını oldukça fazlasıyla vurguluyor. Yeni Honda CB250R tasarımı, retro gibi görünse bile oldukça modern hatlara sahip. Motosiklete tam karşıdan baktığımızda, retro havasını veren en önemli donanım olan yuvarlak ön farlar ile karşılaşıyoruz. Bu far, motosikletimize sanki eski bir model bir motosikletmiş havası katıyor. Bu farın motosiklete verdiği retro havayı, amortisör kolları devam ettiriyor.

Motosikletimizin yan kısmına geçtiğimizde ise keskin hatlara sahip ve motosiklete biraz da olsun kaslı bir görünüm katan tasarım bizi karşılıyor. Motor kısmının üzerinde, motoru tamamiyle kapatacak büyük bir koruma bulunmuyor. Bununla birlikte, motorun belirli kısımlarının dışarıdan görünmesi de CB250R modelini daha da fazla havalı kılıyor.

Arkaya doğru ilerlediğimizde ilk gözümüze çarpan detay, normal bir motosiklete göre büyük bir görünüme sahip egzoz çıkışı. Metal bir detay ile süslendirilmiş bu çıkış, moturun arkasına doğru hizalı ve kalın görünümüyle göze çarpan detaylardan bir tanesi. Plaka kısmı, arka aydınlatmaların hemen altına yerleştirilmek yerine bir plastik ile uzatılıp, daha da ayrı bir şekilde konumlandırılması sağlanmış. Bu da motosikletimize daha da uzun bir görünüm sağlıyor. Şasi ile arka tekerin arasında oldukça büyük bir yükseklik bulunuyor. Bu da sürücünün normalden daha yüksekte durmasını sağlıyor.

Konfor ve donanım özellikleri

LCD gösterge ekranı:

Honda CB250R özellikleri arasında hızınızı görüntüleyebileceğiniz, devir saatini kontrol edebileceğiniz bir LCD gösterge paneli bulunuyor. Oldukça yüksek çözünürlüğe sahip ve sinyal, aydınlatma bildirimleri, arıza ışıkları gibi uyarı ikonlarını da barındıran gösterge paneli, seyahat halindeyken istediğiniz tüm bilgilere rahat bir şekilde ulaşabilmenizi sağlıyor.

LED aydınlatma

Honda CB250R’ın retro bir görünüme sahip olmasının en büyük kaynağı, oval bir şekilde konumlandırılan ön farı demiştik. Bu far, her ne kadar eski gibi görünse de LED aydınlatma özelliğine sahip. CB250R motosikletiniz ile en karanlık yollarda seyahat ederken bile yeterli aydınlatma seviyesine ulaşmanızı sağlayan bu far dizilimi, yoldaki engelleri çok daha rahat bir şekilde fark edebilmenize de yarıyor.

3 farklı renk seçeneği

Honda’nın naked kategorisindeki başarılı motosikleti CB250R modeli, toplamda 3 farklı renk seçeneği ile geliyor. Siyah, mavi ve kırmızı gibi temel renklere sahip CB250R modelinde, retro görünüme yakınlığı Siyah renk tercihi ile yakalayabilirsiniz. Bununla birlikte, mavi ve kırmızı renkleri de motosikletimize oldukça farklı bir hava katıyor diyebiliriz.

Honda CB250R motor seçenekleri:

Honda CB250R, görünümü kadar performansıyla da öne çıkıyor. Oldukça şık bir görünüme sahip olan yeni CB250R modeli, 250 cc hacime sahip motorundan güç alıyor. 27 beygirlik bir güce sahip bu motor, 23 Nm tork ve bir adet silindir ile geliyor. Motosiklet, güç tarafında oldukça yeterli bir motora sahip diyebiliriz. Şehir içi ve şehir dışında en ideal gücü ve yakıt tüketimini sağlayan bu Euro 5 motor, bir motosikletten beklediğiniz gücü alabilmenizi sağlıyor.

Güvenlik

ABS frenleme sistemi:

Honda CB250R motorunun verdiği gücü durdurabilmek için oldukça güçlü frenleme sistemine ihtiyacınız olacak. Honda, CB250R modelinde ABS sistemine de yer vermiş. Bu sistem sayesinde ani frenlemelerinizde motosikletiniz herhangi bir şekilde kızaklamıyor ve daha güvenlikli bir durdurma gerçekleştiriyorsunuz. Bununla birlikte, ABS sistemi fren sisteminizin kendisini kilitlemesini de engelliyor.

Showa SFF-BP USD Amortisörler

Honda, amortisör tarafında özel bir yapıya sahip. Showa tarafından üretilen SFF-BP USB amortisörlere sahip Honda CB250R, alüminyum jantları ve lastikleri ile birlikte olası bir engebeli yolda sarsılmamanızı, daha konforlu bir sürüş keyfi yaşatıyor. Bu amortisörler, daha iyi bir yol tutuşu için oldukça büyük destek sağlıyor diyebiliriz.

Yardımcı kayar kavrama

Motosiklet kullanıcıları için vites değiştirmek bazı zamanlarda eziyet haline gelebiliyor. Honda, bunu da düşünerek CB250R modeline yardımcı kayar kavrama sistemini eklemiş. Bu sistem, sizin vites atışlarınızda kavrama noktasını yakalamanıza yardımcı oluyor ve daha sarsıntısız, sorunsuz bir şekilde vites atmanızı sağlıyor.

Sizler için Honda’nın Naked kategorisindeki motosikleti Honda CB250R modelini tüm detaylarıyla birlikte inceledik. Honda, bu motorda özellikle retro ve modern görünümü bir araya getirmeye çalışmış ve bunu da gayet güzel bir şekilde başarmış gibi duruyor. Motosikletin hoş bir tasarıma sahip olması ile birlikte, güç tarafında da oldukça yeterli bir motor gücüne sahip olduğunu söyleyebiliriz. 144 kg ağırlığındaki bir motosiklet için, 27 beygir gücündeki ve 250 cc hacime sahip bir motor fazlasıyla yetecektir. Sizler daha önce Honda CB250R modelini kullandınız mı? Kullandıysanız deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın!