Google, Kaç Para Kazandığını Açıkladı: Gelirler, Yapay Zekâ Sayesinde Beklentileri Aştı!

Google'ın çatı şirketi Alphabet, 2024'ün ilk çeyreğinde kaç para kazandığını açıkladı. Şirket hem gelirini hem de kârlılığını artırdı.

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın çatı şirketi Alphabet, bugün düzenlediği bir etkinlikte 2024'ün ilk çeyreği için mali durum raporunu paylaştı. Şirket, yaptığı açıklamaya göre hem gelirlerini hem de kârlılığını artırdı. Şirketin açıkladığı veriler, beklentilerin üzerindeydi.

Yapılan açıklamaya göre şirketin toplam geliri, 80,54 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. Şirket, bu denli yüksek gelire ulaşmasının nedenlerini yapay zekânın benimsenmesinin artması ve reklam gelirleri olarak açıkladı.

Reklam gelirleri yüzde 13 arttı

Google'ın reklamlardan elde ettiği gelir, yılın ilk çeyreğinde yüzde 13 arttı ve 61,7 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. Şirket ayrıca Google Cloud gelirlerinde yüzde 28'lik patlama yaşandığını söyledi. Bunun nedeni, üretken yapay zekâ araçlarının Google Cloud aracılığıyla sunuluyor olmasıydı.

Bu arada; Alphabet, sermaye harcamalarının da yükseldiğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre sermaye harcamaları, son çeyrekte yıllık yüzde 91 artarak 12 milyar doların üzerine çıktı. Ancak firma, bu durumdan korkmuyor. Çünkü Alphabet'e göre 2024 yılı kâr marjı, önceki yılların üzerine çıkacak.