WhatsApp'ı Haber Sitesine Dönüştürecek 'Bülten' Özelliğinin Adı ve Tasarımı Değişti!

WhatsApp'ın kısa bir süre önce ortaya çıkan bülten özelliğinin ismi ve tasarımı değişti. Görünen o ki kanallar, tıpkı profiller gibi oluşturulacaklar.

Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın 2.23.5.3 kodlu Android beta sürümünde geliştirme aşamasındaki yeni bir özellik tespit edildiğinden bahsetmiştik. WABetaInfo tarafından tespit edilen bu yeni özellik, uygulamanın çok yakında haber bültenleri sunmaya başlayacağını gözler önüne seriyordu. Şimdi bu özellik ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 

WhatsApp'ın geliştirme aşamasındaki yeni özelliğinin tasarımının ve isminin değiştiği ortaya çıktı. WhatsApp'ın 2.23.8.6 kodlu Android beta sürümünde ortaya çıkan ekran görüntüsü, haber bültenlerinin nasıl oluşturulacağına bir bakış atmamızı sağlıyor.

Kanallar, temelinde profillere benzeyecek!

Paylaşılan ekran görüntüsü, haber bültenlerinin profillere benzerlik göstereceğini ortaya koyuyor. Buna göre; kanal oluşturmak isteyen bir haber kaynağı bu kanal için isim, profil fotoğrafı ve açıklama belirleyecek. Diğer kullanıcılar, bu bilgileri kendi WhatsApp hesaplarında görüntüleyebilecekler. 

Peki kanallara nereden ulaşılacak?

Android için WhatsApp beta 2.23.5.8 güncellemesiyle ilgili makalede duyurulduğu üzere, kanallar adı verilen özellik artık "Güncellemeler" olarak adlandırılan eski Durum sekmesi içinde ayrı ve isteğe bağlı bir bölüm olarak mevcut olacak. Yenilenen sekme, gelecekte yatay olarak görünecek olan durum güncellemeleri için yeniden tasarlanmış bir arayüz de içerecek.

Bu, özel mesajlaşmanın isteğe bağlı bir uzantısı olduğundan ve herkese açık bir sosyal ağa dönüşmediğinden, kullanıcılar hangi kanallara abone olmak istediklerini kendileri belirleyebilecekler. Bunun yanında kimin hangi kanalı takip ettiği ise görünmeyecek. 

Bülten özelliği kullanılabilir hale geldiğinde, haber kaynaklarının WhatsApp bültenleri oluşturmaları mümkün olacak. Kullanıcılar, ilgilerini çeken bültenleri seçecek ve kendi haber akışlarını oluşturmuş olacaklar. Bu özellik sayesinde ilgi duyulan alanlarda yaşanan gelişmelere ulaşmak çok daha kolay olacak. Gizliliği de ön planda tutan özellik, Kanala eklenen kaynakların başkaları tarafından görüntülenmesini engelleyecek. Ayrıca haber kaynakları, kendilerini kimlerin takip ettiğini bilmeyecekler. Elbette özellik henüz beta sürüme bile gelmediğinden, kullanıcılara sunulduğunda tüm bu niteliklerin değiştiğini görebiliriz.