WhatsApp Gruplarını Adeta Discord'a Dönüştürecek Sesli Sohbet Özelliği Kullanıma Sunuldu

21
3
2
1
0
WhatsApp'ın gruplar için tasarladığı sesli sohbet özelliği yayımlandı. En az 33 kişilik gruplarda kullanılabilecek özellik, kullanıcıya çok daha iyi bir sesli görüşme deneyimi sunacak.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bundan aylar önce yeni bir özellik ile karşımıza çıkmıştı. Beta sürüm kapsamında test edilen özellik, büyük WhatsApp gruplarına yeni bir sesli arama özelliği getiriyordu. Yeni özellik, Discord'a benzer yapısı ile dikkat çekmişti.

Şimdiyse bu özellik ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. WhatsApp, yeni özelliğini tüm kullanıcılar için yayımladı. Geçmişteki grup aramalarından daha farklı bir şekilde çalışan yeni özellik, sesli arama gibi başlatılıp sona erdirilen bir görüşme değil; grup üyelerinin girip çıkabilecekleri bir sesli sohbet odası sunuyor. Tıpkı Discord kanalları gibi...

En az 33 kişilik gruplarda devreye girecek

WhatsApp Sesli sohbet

WhatsApp'ın yeni sesli sohbet özelliği, en az 33 kişinin dahil olduğu gruplarda kullanılabilir olacak. Bir sesli sohbet odası başlatıldığında, grup üyelerinin telefonları çalmayacak. Bunun yerine mesajlaşma ekranında bilgilendirme yapılacak. Kullanıcı, ekranın üst kısmındaki bölümü kullanarak sesli sohbet sesini kapatabilecek veya ayrılabilecek. Üstelik sesli sohbet sırasında grup içerisindeki mesajlaşma süreci de devam edecek. 

WhatsApp'ın yeni özelliği henüz dağıtım aşamasında ve birkaç hafta içerisinde tüm kullanıcılara ulaşmış olacak. Bu haberimizi noktalamadan önce bir dipnot verelim: Eğer birkaç arkadaşınızın bulunduğu 33 kişilik bir WhatsApp grubunuz varsa eskiden yaptığınız gibi sesli arama yine yapabileceksiniz. Küçük gruplar için değişen bir şey yok.

21
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
3
2
1
0