Tesla, Model 3 Fiyatlarına Bir Kez Daha İndirim Yaptı: İyi de Neden?

Tesla, ABD'deki Model 3 fiyatlarına bir kez daha indirim yaptı. Şirketin bu hamlesi, bu yıl yenilenmiş bir model çıkarmaya hazırlanması olabilir.

Yakın zamanda ülkemizde de satışlarına başlayan Tesla, son zamanlarda ABD’deki araçlarına indirimler uyguluyordu. Bu indirimlerden en çok etkilenenlerden biri de şirketin çok satan sedan aracı Model 3’tü.

Elon Musk yönetimindeki otomobil devi, geçtiğimiz ay 2023 model Model 3 fiyatlarına yaklaşık 1210 dolarlık indirimler uygulamıştı. Böylece aracın fiyatları 39 bin dolara kadar düşmüştü. Şirket, şimdi ise yine Model 3 araçlarında bir kez daha indirime gitti. Electrek’in aktardığına göre bu hamlenin başka bir sebebi olabilir.

Tesla, tasarımı yenilenmiş bir Model 3 çıkarmaya hazırlandığı için indirime gidiyor olabilir

2410 dolarlık indirim, daha önce de olduğu gibi müşterilerin özel olarak tasarlamadığı araçları kapsıyor. Elektrek’e göre de fiyatın 37,830 dolara inmesini sağlayan fiyat değişikliğinin sadece bu araçlara uygulanmasının arkasındaki sebep, şirketin elindeki Model 3’leri bitirmeye çalışması olabilir.

Peki otomobil devi bunu neden istiyor? Geçtiğimiz yılın sonlarında şirketin bir Model 3 yenilemesi yapabileceği konuşulmaya başlamıştı. “Highland” olarak nitelendirilen bu projeyle şirketin yenilenmiş Model 3’ü 2023’ün ikinci yarısında çıkarabileceği ifade edilmişti. Hatta nisan ayında yenilenmiş modele ait olduğu söylenen bir fotoğraf da sızdırılmıştı.

Tüm bunlar, şirketin yakın zamanda yeni Model 3’ü tanıtabileceğini gösteriyor. Şirketin özel tasarım olmayan araçlarında bu kadar indirime gitmesi de yeni modelden önce elindeki araçları bitirmek için müşterileri ikna etmeye çalışıyor olabileceğini gösteriyor.