Turkcell: "5G Teknolojisi ile Arabalar Uzaktan Sürülebilecek"

Bu yıl 13. kez düzenlenen Digital Age Summit etkinliğinde, 5G teknolojisi hakkında açıklamalar yapıldı. Turkcell Müşteri Deneyimi ve Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serkan Öztürk, 5G teknolojisi ile otomobillerin uzaktan kontrol edilmelerinin mümkün olduğunu belirtti.

Teknolojik gelişmelerin konu alındığı Dijital Age Summit etkinlikleri 13. kez gerçekleştirildi. Uniq İstanbul'da gerçekleşen etkinliklerde Dijital Dönüşüme Yön Verenler isimli panelde konuşmacı olarak yer alan Turkcell Müşteri Deneyimi ve Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serkan Öztürk, 5G teknolojisi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.


Kullanmakta olduğumuz 4.5G teknolojisinin doğru bir tanım olduğunu belirten Öztürk, bağımsız kuruluşların yaptığı sonucunda dünyanın en hızlı 3. internetini Turkcell'in sağladığını, 5G teknolojisine ise giderek yaklaşıldığını belirtti. Hız testlerinin 3 farklı şehirde yapılmaya başlandığını belirten Öztürk, kullanıcıların bu teknolojileri deneyimleyebilecek cihazlarının şu an için piyasada olmadığına vurgu yaptı. 

Serkan Öztürk açıklamalarında, 5G teknolojisinin kullanıcılara daha yüksek hızı elbette sunacağını ancak burada önemli olanın, ciddi anlamda azalacak olan gecikme süresi olduğunu belirtti. Öztürk, GSMA Mobil Dünya Kongresi'nde yapılan denemelerden bahsederek, 5G teknolojisi kullanılarak yapılan ameliyattan bahsetti. Canlı yayında yapılan ameliyatta, böyle bir şeyin mümkün olabilmesi için gecikmenin minimum olması gerektiğinin altını çizerken; Barselona'da bulunan bir sanal makine yardımıyla, İsveç'teki kamyonun kullanıldığını hatırlattı.

Aynı panelde konuşmacı olan Arçelik Dijital Strateji ve Pazarlama Yöneticisi Metin Cherasi ise şirket bünyesinde gerçekleştirdikleri dijital dönüşüm programı sayesinde, müşteri tanımını artık daha iyi yapabildiklerini belirterek artık buzdolaplarına havanın nasıl olabileceğinizi sorabileceksiniz dedi. 

Şifrelerinizi Dikkatli Seçin

Siber Güvenlik ve Teknoloji Uzmanı Chris Roberts, dünya üzerindeki tüm insanların online ve birbirleri ile iletişim halinde olduklarının altını çizerek, internet kullanıcılarının şifrelerini çok iyi belirlemeleri gerektiği hatırlatmasını yaptı.