Dünyanın İlk Uzaktan Beyin Ameliyatı, Huawei'nin 5G Teknolojisi ile Yapıldı

38
18
2
2
1
Huawei, Çin Unicom’un Fujian Dalı, Fujian Sağlık Üniversitesi Mengchao Hepatobilieri Hastanesi, Suzhou Kangduo Robot işbirliği ile dünyanın ilk 5G bağlantısı aracılığıyla gerçekleştirilen uzaktan erişimli ameliyatı gerçekleştirildi.

5G teknolojisinin kullanılabileceği çok sayıda alan olduğu belirtilmesine rağmen pratikteki uygulamalarının sayısı henüz oldukça az durumda. Çin’de gerçekleştirilen ve başarılı olan bir ameliyat ise bu teknolojinin geleceği konusundaki umutlarımızı yeşertiyor.

Çin Güneydoğu Araştırma Enstitüsü’nde yapılan ve sinyallerin gerçek zamanlı olarak gönderildiği 5G bağlantısıyla gerçekleştirilen uzaktan ameliyatta, 50 kilometre uzaklıktaki Mengchao Hepatobilieri Hastanesi’ndeki bir hastanın hepatik lobaktomi işlemi başarıyla gerçekleştirildi. Operasyon yaklaşık 60 dakika sürerken bağlantıdaki gecikme oldukça düşük oldu. 5G teknolojisinin başarısını canlı kanlı görmüş olduk derdik ancak müdahale o kadar başarılı ve temiz oldu ki hiç kanama olmadan tamamlandı.

Operasyon için Huawei’nin 5G bağlantısı kullanıldı. Hem robotun kontrolleri hem de video bağlantısı aynı bağlantı teknolojisi kullanılarak iletildi. Bağlantı kalitesinin fiber optiğe eş olduğu da belirtildi.

5G teknolojisi olgunlaştıkça tıbbi uygulamalar, uzaktan ameliyat, uzaktan müdahale ve uzaktan tanı koyma şansı gittikçe artacak ve hasta insanların hayatlarını oldukça kolaylaştıracak.

Kaynak : https://www.huawei.com/en/industry-insights/outlook/mobile-broadband/wireless-for-sustainability/cases/worlds-first-remote-operation-using-5g-surgery
38
18
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
38
18
2
2
1