Microsoft ve Tofaş’ın Birlikte Gerçekleştirdiği Örnek Proje

Tofaş, Microsoft ile iş birliği yaparak yeni bir projeye imza attı. Bir süredir dijital dönüşüm ve yapay zeka teknolojileri ile ilgili projeler yürüten firma, yeni projesi ile birlikte de çalışanlarına yapay zeka teknolojisi konusunda yetkinlik kazandırdı.

Türkiye'nin en büyük otomobil üreticilerinden bir tanesi olan Tofaş, yapay zeka teknolojilerine büyük bir önem veriyor. Öyle ki şirket, özellikle yapay zeka teknolojisi ve dijital dönüşüm gibi konularda pek çok proje yürütüyor. Bu projelerden en yenisi, Microsoft ile yapılan bir ortaklık neticesinde gerçekleştirildi. Bu bağlamda Tofaş çalışanları, yapay zekâ destekli veri analistliği eğitimi aldılar.

Program kapsamında Tofaş çalışanları, dijitalleşmenin en önemli koşullarından bir tanesi olan "veriden değer yaratma" amacıyla bu eğitimi alıyorlar. Geçtiğimiz Nisan ayında başlayan bu eğitim, birkaç etaptan oluşuyor ve bu etapların ilk basamağı tamamlandı. Etabı tamamlayan Tofaş çalışanlarının hepsine sertifikalar verildi. Sertifika törenine Microsoft Türkiye'nin Genel Müdür Yardımcısı Murat Yılmaz ile birlikte pek çok üst düzey yetkili katıldı.

Tofaş ile Microsoft arasında başlatılan bu projenin ilk etabındaki amaç, Tofaş çalışanlarına yapay zeka teknolojilerine paralel olarak teknik yetkinlik kazandırmaktı. Projenin ilk etabında Tofaş çalışanları, neredeyse 200 saat boyunca eğitim aldı. Bu eğitimlerin 150 saati çevrimiçi olarak verilirken 45 saatlik sınıf eğitimi olarak yapıldı. 200 saatlik eğitim süreci boyunca Tofaş Bilgi İşlem Teknolojileri Birimi, Tofaş çalışanlarının liderliklerini yürüttü.

Eğitim kapsamına 40 Tofaş çalışanı dahil edildi. Bu çalışanlar, şirketin farklı birimlerinden seçildi ve bu sayede çalışmalardaki kapsam genişletilmiş olundu. 5'er kişilik gruplardan oluşan 8 ekip, kendi birimlerindeki işleri "Microsoft Azure" üzerinden gerçekleştirmeye çalıştılar. Yapılan çalışmaların sonucunda her Tofaş çalışanı, en az yüzde 80 oranında başarı sağladı. 

Programın devam etapları da ilerleyen dönemlerde yapılmaya başlayacak. Tofaş böylelikle çalışanlarına, Microsoft iş birliği ile yapay zeka teknolojilerini hem tanıtmış hem de bu konuda yetkinlik kazanmalarını sağlamış oldu.