Microsoft, Rus Hackerların 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarına Saldırdığını Duyurdu

12
7
4
3
0
Microsoft, "2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları" ile ilgili yeni bir rapor hazırladı. Hazırlanan raporda Rus hacker grubu Strontium'un 16 Eylül'den beri özellikle de dopingle mücadele organizasyonlarına siber saldırı düzenlediği ifade edildi.

Önümüzdeki yılın yaz aylarında Tokyo, büyük bir etkinliğe, olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapacak. Etkinliklerin düzenlenmesine hala uzunca bir süre var ancak ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, konuyla ilgili ilginç bir çıkış yaptı. Şirket, Rus hacker gruplarından "Strontium"un olimpiyat oyunları için hazırlanan internet sitelerine siber saldırı düzenlediğini duyurdu.

Microsoft'un siber saldırılarla ilgilenen birimi "Threat Intelligence Center (MSTIC)" (Tehdit İstihbarat Merkezi) tarafından yapılan açıklamalarda saldırıların 16 Eylül'de başladığı ifade edildi. Microsoft'un iddialarına göre Strontium, saldırılarını 16 farklı dopingle mücadele karşıtı organizasyona karşı düzenlemişti ve bu saldırılar hız kesmeden devam ediyor.

2020 Tokyo Olimpiyatları

Aslına bakacak olursak bu durum, Strontium'un olimpiyatlara düzenlediği saldırıların ilki değil. Öyle ki hacker grubu, 2018 Kış Olimpiyatları'nda da benzer bir saldırı düzenlemişti. Bu saldırının ardında yatan sebep ise Rus sporcuların olimpiyat oyunlarından diskalifiye edilmesiydi. Benzer bir şekilde Rus sporcular geçtiğimiz ay içerisinde de "Dünya Anti-Doping Ajansı" tarafından uyarıldılar.

Rusya Hack Grubu

Microsoft'a göre bu tür saldırılarla mücadele etmenin birinci kuralı farkındalık yaratmak. Yapılan açıklamalarda, bu saldırının duyurusunun yapılmasının altında yatan sebebin kişi ve kurumların kendini korumaları için farkındalık yaratmak olduğu ifade edildi. Ancak karşılarındaki hacker grubunun ne denli güçlü olduğunun farkında olan teknoloji devi, konuyla ilgili bazı tavsiyelerde de bulundu.

Microsoft tarafından verilen tavsiyelerin başında ise iki faktörlü kimlik doğrulama geliyor. ABD merkezli teknoloji devi, iki faktörlü kimlik doğrulama ile kişi ve kurumlara ait hesapların ciddi anlamda korunabileceğini düşünüyor. Microsoft ayrıca, kullanıcıların şüpheli internet siteleri ve olağan dışı site hareketleri durumunda harekete geçilmesini ve bununla ilgili olarak yetkililerden yardım alınması gerektiğini söylüyor.

Kaynak : https://www.neowin.net/news/russian-hackers-are-attacking-tokyo-2020-olympics-says-microsoft
12
7
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
12
7
4
3
0