TikTok’un Sahibi ByteDance, Spotify’a Rakip Uygun Fiyatlı Bir Müzik Uygulaması Geliştiriyor

TikTok’un sahibi olan ve tanıttığı son akıllı telefon ile farklı alanlarda girişimleri bulunan ByteDance, Spotify’a rakip bir müzik uygulaması tanıtmaya hazırlanıyor. Bu yılın sonuna kadar hazır olması beklenen uygulama, fiyat bakımından sektördeki devlere meydan okuyor.

Kuşkusuz geride bırakmak üzere olduğumuz 2019 yılının, TikTok ve uygulamanın sahibi ByteDance açısından oldukça başarılı geçtiğini söyleyebiliriz. Öyle ki firma, TikTok uygulamasıyla geçtiğimiz günlerde 1,5 milyar indirme sayısını geride bırakarak oldukça önemli bir başarıya imza attı. Dünya çapında oldukça ün kazanan firma, bu sefer ise Spotify gibi müzik platformlarına rakip olmak için hazırlanıyor.

İnsanların kısa videolar çekerek paylaştığı TikTok uygulamasının dünya genelinde artan popülaritesinden sonuna kadar yararlanmak isteyen ByteDance, bu kapsamda geçtiğimiz ayın başlarında bir akıllı telefon çıkaracağını duyurmuştu. Çinli internet girişimcisinin son hamlesi ise gelişmekte olan müzik uygulamaları pazarına adım atmak olacak.

ByteDance’ın müzik uygulaması, Spotify ve Amazon Müzik gibi uygulamalardan daha ucuz olacak:

The Financial Times tarafından yayınlanan rapora göre ByteDance, önümüzdeki ay Hindistan, Brezilya ve Endonezya’nın da dâhil olduğu birçok ülkede yeni bir müzik uygulamasını piyasaya sürecek. Uygulamanın detayları henüz tam olarak bilinmese de bir abonelik sistemine dayanacağı ancak Spotify ve Amazon Müzik gibi devlerle yarışabilmek adına rekabetçi fiyat politikasının izleneceği belirtiliyor. Bu noktada şirketin, sektöre yön veren firmaların altında bir fiyatlandırma uygulaması da oldukça muhtemel görünüyor.

Kaynaklarının The Financial Times’a ilettiğine göre ByteDance, lisans anlaşmalarını güvence altına almak için Universal Music, Sony Music ve Warner Music gibi büyük şirketlerle yakın temas hâlinde. Bahsi geçen şirketlere bakacak olursak ByteDance, müzik akış platformu işini gerçekten ciddiye alıyor ve uygulamasının geleceği için yoğun çabalar sarf ediyor.

Uygulamanın ilk etapta TikTok’un yoğun olarak kullanıldığı Hindistan, Brezilya, Endonezya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanıma sunulması bekleniyor. Şirketin bu yılın sonuna kadar yetiştirmeyi amaçladığı müzik uygulamasının ülkemizde hizmet verip vermeyeceğini ise zaman gösterecek.