Masomo’nun Yeni Oyunu Basketbol Arena, Açık Beta Testleri İçin İki Ülkede Yayınlandı

Masomo, Kafa Topu 2’den sonra ikinci global projesi üzerinde çalışmaya devam ediyor. Adı “Basketbol Arena” olarak kesinleşen yeni oyun, artık final aşamasına çok yakın. Basketbol Arena, ilk defa gerçek kullanıcı dönüşlerini elde etmek için Avrupa'daki iki ülkede oyunculara sunuldu.

Kafa Topu 2 ile yakaladığı global başarı sonrasında Miniclip bünyesine dahil olan Masomo, ülkemiz mobil oyun sektörünün en değerli girişimleri arasına dahil olmuştu. Bir süredir İzmir’deki yeni ofisinde; yeni projeleri üzerinde çalışmaya devam eden Masomo ekibi, oyunun adını Basketbol Arena olarak belirledi.

Bir süredir devam eden kapalı beta testlerinin ardından Basketbol Arena ilk kez gerçek kullanıcıları ile buluşmak için Romanya ve Macaristan’daki iPhone (iOS) kullanıcıları için yayınlandı. Bu aşamadan sonra oyuna ilişkin iyileştirme çalışmaları yapılacak, Masomo ekibi yoğun şekilde çalışmaya devam edecek.

Basketbol Arena için her şey yeni başlıyor:

Mobil oyun ve uygulamaların herkese sunulmadan önceki son aşamalarından birisi olan açık beta süreci sayesinde Masomo, başta Türkiye olmak üzere dünyanın her köşesindeki mobil oyunculara etkili bir şekilde ulaşmayı hedefliyor.

Romanya ve Macaristan’daki mobil oyuncuların deneyimlerinden yola çıkarak yapılacak iyileştirme çalışmaları, Basketbol Arena’yı ülkemizde daha akıcı bir şekilde oynamamıza izin verecek.

Basketbol Arena, Kafa Topu 2'den bambaşka bir deyim sunacak:

Masomo’nun yeni oyunu Basketbol Arena’nın Kafa Topu 2 ile tek farkı başka bir spor dalı üzerine kurgulanması değil. Masomo ekibi, daha uzun soluklu rekabet deneyimi için yepyeni bir oynanış sistemi üzerinde çalıştı.

Bir spor dalı olarak basketbolun yapısı gereği oyunda, karakterlerin elleri ve diğer vücut hareketleri de büyük önem kazanıyor. Bir başka deyişle oyunu heyecanla bekleyenlerin oldukça farklı bir tecrübe ile karşılaşacaklarını söyleyebiliriz.

Ayrıca birden fazla oyuncuyu kontrol etme takım ve takım koçu gibi detaylar; heyecanın sadece maç esnasında değil, oyunun diğer anlarında da sürmesine olanak tanıyor. Daha önce kurucumuz ve Masomo CEO'su İbrahim Akman'ın Basketbol Arena ile ilgili paylaştığı tüm detaylara buradan, oyun hakkında kendisi ile yaptığımız detaylı röportaja da buradan ulaşabilirsiniz.

Basketbol Arena açık betası, neden önce Türkiye'de başlatılmadı?

Konu hakkında sizden aldığımız yoğun soruları Masomo CEO'su İbrahim Akman yanıtladı. Akman, " Bu sürüm oyunun ilk hali olduğu için yaşanabilecek aksaklıkları görmek adına, önce hedef ülkemiz olmayan bölgelerde yayınladık. Yaşanacak sorunlar çözülsün ve bizler için önemli ülkelerin oyuncuları, bu sorunlardan etkilenmesin istiyoruz. Türkiye'de bizim en önemli pazarlarımızdan bir tanesi olduğu için oyunu en iyi haliyle Türkiye'de ve diğer hedef ülkelerde yayınlamak istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Basketbol Arena, Türkiye ve dünyanın geri kalanında 2020’nin son aylarına doğru çıkışını yapacak. Masomo ekibinden aldığımız bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz, takipte kalın...