Sony, PS5'te Hangi PS4 Aksesuarlarının Kullanılabileceğini Açıkladı

Sony, PlayStation 5'le ilgili yeni bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamalarda, PlayStation 4 için geliştirilmiş olan hangi aksesuarların PlayStation 5'te de kullanılabileceğine değinildi. Buna göre bazı aksesuar, PlayStation 5'te kullanılabilirken bazı ise kullanılamayacak.

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, bu yıl sonunda yeni oyun konsolu PlayStation 5'i satışa sunacak. Oyunseverleri uzunca bir süredir heyecanlandıran bu konsol, şu ana dek bazı detaylarıyla karşımıza çıktı. Konsol yaklaştıkça oyuncular PlayStation 5'le ilgili daha fazla detayı merak ediyorlar ve Sony şimdi, PlayStation 5'le ilgili merak edilen bir detayı daha paylaştı.

Sony, PlayStation 4 için pek çok aksesuar piyasaya sürdü. Bu aksesuarlar, oyuncuların deneyimlerini ciddi anlamda değiştiriyor. Ayrıca Sony, haziran ayında düzenlediği bir etkinlikte de PlayStation 5 için hazırladığı oyuncu aksesuarlarını duyurmuştu. Peki PlayStation 4 için hazırlanan aksesuarlar, PlayStation 5 için de kullanılabilecek miydi? İşte şimdi bu sorunun cevabını biliyoruz.

Sony'nin hazırladığı bir blog gönderisinde, diğer her şeyden önce PlayStation 4 için üretilmiş olan tüm birinci ve üçüncü taraf aksesuarların, PlayStation 5 için uyumlu olmayabileceğinin unutulmaması gerektiği ifade ediliyor. Ancak pek çok oyuncunun ortak olarak sahip olduğu aksesuarlar hem PlayStation 4 hem de PlayStation 5'te kullanılabilecek gibi görünüyor.

Sony'nin açıklamalarına göre PlayStation 4 için geliştirilmiş olan uçak ve yarış aksesuarları, destekleyen oyunlarda kullanılabilecek. Ayrıca Platinum ve Gold kulaklıklar da PlayStation 5'te kullanılabilecek. Buna ek olarak PS Move isimli aksesuar ve diğer VR aksesuarları da her iki oyun konsolunda rahatlıkla kullanılabilecek.

Dualshock 4, PlayStation 5'te kullanılabilecek mi?

Pek çok oyunseverin en çok merak ettiği şeyin Dualshock 4'ün PlayStation 5'te kullanılıp kullanılmayacağı olduğu aşikar. Sony, hazırladığı blog yazısında bu konuya da değiniyor ancak ne yazık ki bu konuda iyi bir haber veremeyeceğiz. Sony tarafından yapılan açıklamalarda, PlayStation 5'te Dualshock 4'ün kullanılamayacağı ifade ediliyor. Yani oyuncular, PlayStation 5'te DualSense'e para vermekten kaçınamayacaklar.

PlayStation 4, sanal ve artırılmış gerçeklik açısından oyunculara etkileyici bir deneyim sunuyordu. PlayStation 5 de benzer bir şekilde oyuncuları memnun edecek. Bu bağlamda Sony, PlayStation 4'ün VR oyunları için "PlayStation Camera" isimli bir aksesuar geliştirmişti. Yapılan açıklamalara göre PlayStation Camera da hem PlayStation 4'te hem de PlayStation 5'te kullanılabilir olacak.