Assassin's Creed Valhalla'nın Kadın Karakteri Eivor, Yeni Fragmanla Karşımıza Çıktı

Asssasin's Creed Valhalla'da ana karakterimiz Eivor'un kadın hali, Ubisoft'un paylaştığı yeni sinematik fragmanla karşımıza çıktı. Eivor, AC serisinin ünlü silahı gizli bıçağı kullanırken de fragmanda görüldü.

Oyun dünyasının dev ismi Ubisoft, nisan ayının sonunda Assassin's Creed serisinin yeni oyunu olacak Assassin's Creed Valhalla'yı duyurmuştu. Viking döneminde geçecek oyunun duyurusunun ardından geçen haftalar boyunca da oyunla ilgili paylaşımlar yapılmaya devam edilmişti.

Ubisoft, bu paylaşımlarıyla birlikte oyunun mekaniklerine, grafiklerine ve oynanışına dair bazı bilgileri oyunculara sunmuştu. Ubisoft'un bize verdiği bilgiler arasında Valhalla'da ana karakterimiz olacak Eivor'un cinsiyetinin istendiği zaman değiştirilebileceği bilgisi de yer almıştı.

Ubisoft'tan yeni sinematik fragman:

Yaklaşık 4 hafta önce verilen bu bilginin ardından Ubisoft, geçtiğimiz günlerde YouTube kanalı üzerinden Assassin's Creed Vallhalla'nın sinematik fragmanını yayınladı. 5 dakika uzunluğunda olan bu fragmanın diğer fragmanlarla arasında olan en önemli farklardan birisi fragmanda kadın Eivor'u daha detaylı olarak görüyor olmamızdı.

Fragmanda da görülebileceği üzere Eivor, kendisine rakip tanımayacak derecede iyi bir dövüşçü olacak. Oyundaki vahşiliği muhteşem bir şekilde yansıtan fragmanda Eivor'un özel bir şeye de sahip olduğunu görüyoruz. Game of Thrones'taki 'The Mountain'a benzeyen bir kişiyle dövüşen Eivor, bu dövüşü Assassin's Creed serisinin efsane silahı olan gizli bıçakla sona erdiriyor.

Ubisoft'taki 'kadın ana karakter' tartışmaları:

Ubisoft içinde verilen skandal kararlar geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Paylaşılan haberlere göre Ubisoft yetkilileri, oyunun ana karakterinin kadın olmasının oyunun satışlarını düşüreceğini savunuyordu. Hatta bu yüzden Assassin's Creed Odyssey'deki ana kahraman olamamıştı.

İddialara göre Assassin's Creed Valhalla'daki baş karakterimiz de aslında yalnızca kadın olacaktı. Ancak Ubisoft, yine aynı nedenden dolayı geliştiricilerin bu isteğini geri çevirmişti. Şirket, kadın karakteri oyuna ekleyebilecek bir mekanik geliştirerek her iki tarafın da mutlu olmasını sağlamış olabilir. Ancak oyunun hikâye direktörü bu konuyu farklı şekilde açıklamıştı.