Cyberpunk 2077, Oyunlardaki Ara Sahnelerde Çığır Açacak Bir Yenilikle Gelecek

74
5
4
2
1
Kasım ayında piyasaya çıkması beklenen CD PROJEKT RED’in yeni oyunu Cyberpunk 2077’nin yeni bir özelliği daha ortaya çıktı. Artık ara sahnelerde kamerayı kendimiz oynatabileceğiz.

Daha önce pandemi nedeniyle ertelenen ve Kasım ayına kalan Cyberpunk 2077, CD PROJEKT RED’in bir sonraki büyük oyunu olacak. PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X ve PC’de oynanabilecek olan yapım, video oyunlarındaki anlatım tekniklerini de değiştirmeyi amaçlıyor. 

The Witcher 3: Wild Hunt’ın açık dünya oyunlarındaki etkisini Cyberpunk 2077 ile de yakalamak isteyen CD PROJEKT RED bu amaçla peş peşe yeni özellikler duyuruyor. Bunlardan biri de şimdiye kadar sadece izlediğimiz sinematiklere yönelik olacak.

Sinematiklerde kamera kontrolü bize geçiyor

cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077’nin bu yeni özelliği sayesinde artık oyunda ara sahnelerde kameranın kontrolü oyuncuların elinde olacak. İlk bakışta bu yenilik çok da önemli bir fark yaratacakmış gibi durmasa da AAA olarak tabir edilen bir oyunda böyle deneysel bir çalışma, sinematik sahnelere bakış açımızı değiştirebilir.

Resmi PlayStation dergisinin Eylül 2020 sayısında göre oyuncular, bir sahnenin nasıl oynadığını sadece verdikleri kararlarla değil, örneğin farklı nesnelere odaklanarak da değiştirebilecek ve farklı ipuçları toplayabilecekler. 

Yani diyelim ki bir ara sahnede bir NPC ile yakın planda konuşuyorsunuz. Kamerayı çevirip arkaya baktığınızda sinsice yanaşan birini görebilirsiniz. Öte yandan her an sağı solu kurcalamanın ya da odağınızı kaybetmenin olumsuz etkileriyle de karşılaşabilirsiniz.

Gözler CD PROJEKT RED’de

cyberpunk 2077

Yeni özelliğin tam olarak nasıl çalışacağı bilinmiyor ve CD PROJEKT RED de bu konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmış değil. Rol yapma oyunlarında oyuncuların uzun süredir beklediği yenilik sonunda gerçek olacak gibi duruyor.

Cyberpunk 2077, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, PC ve Google Stadia’da yayınlanacak. Oyunun çıkış tarihi ise yine bir aksilikle karşılaşmamamız durumunda 19 Kasım 2020 olacak. Cyberpunk 2077’yi bekleyenlerden misiniz? Sizce oyun nasıl olacak?

Kaynak : https://comicbook.com/gaming/news/cyberpunk-2077-ps5-ps4-xbox-one-series-x-pc-feature-cutscenes/
74
5
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
74
5
4
2
1