Tenet'in Rotten Tomatoes Eleştirmen Puanı Belli Oldu

Christopher Nolan'ın son filmi Tenet'in Rotten Tomatoes'daki ilk puanı belli oldu. Film, eleştirmenlerin değerlendirmelerinin toplandığı Tomatometer'da %79 almayı başardı.

Son olarak 2017 yılında Dunkirk ile karşımıza çıkan, son dönemlerin en sevilen ve en başarılı yönetmenlerinden bir tanesi olan Christopher Nolan'ın son filmi Tenet, 26 Ağustos'ta ülkemiz de dâhil olmak üzere birçok ülkede vizyona girecek.

Nolan'ın yine zaman kavramını kurcaladığı Tenet, vizyonda seyircileriyle buluşmadan önce eleştirmenlere gösterildi. Filmi izleyip değerlendiren eleştirmenler de Nolan'ın 2,5 saatlik yeni filminin ilk puanlarını verdi.

Tenet, Rotten Tomatoes'ta %79 aldı. Peki, bu ne anlama geliyor?

Başrollerinde Robert Pattinson ve Elizabeth Debicki gibi isimlerin yer aldığı film, Rotten Tomatoes'ta eleştirmenlerden gelen 42 değerlendirmeden %79 almayı başardı. Peki, bu %79'luk skor iyi bir puan mı yoksa düşük bir puan mı? Bu puan neye göre belirleniyor?

Rotten Tomatoes'ta bir filmin sayfasına girdiğinizde karşınıza iki farklı puan gelir: Tomatometer ve seyirci puanı (audience score). İsimlerden de anlaşılabileceği gibi Tomatometer, bizim de burada odaklanacağımız eleştirmenlerin puanlarının toplandığı kısımdır.

Peki, bu Tomatometer neye göre hesaplanıyor? Skorun yüzde şeklinde gösteriliyor olması ilk bakışta puanların 100 üzerinden verildiği ve ortalamasının alındığı gibi bir izlenim yaratsa da tam olarak öyle işlemiyor. Tomatometer'da film için yapılan değerlendirmelerin pozitif mi yoksa negatif mi olduğuna bakılıyor.

Yani Christopher Nolan'ın son filmi Tenet için eleştirmenler tarafından yapılan değerlendirmelerin %79'u filmle ilgili pozitif eleştirilerden oluşuyor. Ayrıca Metacritic'in eleştirmenlerden gelen değerlendirmeleri derlediği Metascore'da da Tenet'in puanı 71 oldu. Peki, siz Tenet için eleştirmenlerden gelen bu puanları nasıl buldunuz? Filmden beklentileriniz neler? Fikirlerinizi ve beklentilerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.