OnePlus'ın 8K 960fps Video Kaydı Üzerinde Çalıştığı Ortaya Çıktı

OnePlus 8 üzerinde OxygenOS 11 Beta 1 kodlarını inceleyen geliştiriciler, kamera uygulamasının kodlarında 8K 960fps video kaydı desteği keşfettiler. OnePlus'ın bu özelliği OnePlus 8 modellerinde mi yeni akıllı telefonlarında mı sunacağı şimdilik bilinmiyor.

Çinli akıllı telefon üreticisi OnePlus, Android sürüm yükseltmelerini hızlı bir şekilde cihazlarına sunmasıyla bilinen bir şirket ve Google, Pixel modelleri için Android 11’i duyurduktan kısa bir sonra OnePlus da kendi en güncel amiral gemileri OnePlus 8 ve OnePlus 8 Pro için Android 11 açık beta sürümünü yayınladı.

OnePlus’un beta programı OPPO, Realme ya da Xiaomi’nin aksine herhangi bir başvuru-onay süreci gerektirmediğinden herkes tarafından test edilebiliyor ve bu nedenle OnePlus’ın üzerinde çalıştığı yeni özellikler hızlı bir şekilde ortaya çıkıyor. XDA Developers üyelerinin OxygenOS 11 Beta 1’de keşfettikleri yeni özellikler, OnePlus’ın gerçekten heyecan verici ‘bir şeyler’ üzerinde çalıştığını gösteriyor.

OnePlus Kamera uygulamasında 8K 960fps video kaydı desteği göründü

OnePlus’ın dahili kamera uygulamasının kodlarında ortaya çıkan bir özelliğe göre OnePlus, 8K 960fps video kaydı üzerinde çalışıyor. Bu, OnePlus 8 modellerinde bulunan Snapdragon 865 işlemcinin maksimum 720p 960fps ve 8K 30fps video kaydını desteklediğini düşündüğümüzde gerçekten heyecan verici ancak bir o kadar da merak uyandırıcı bir özellik olarak göze çarpıyor.

Bu noktada önümüzde iki ayrı fikir bulunuyor. Ya OnePlus, söz konusu 8K 960fps video kaydı özelliğini, bu özelliğe destek verecek yeni nesil işlemcilere sahip yeni OnePlus modellerinde karşımıza çıkaracak. Ya da şirket, enterpolasyon yöntemine başvurarak 720p 960fps videoları yazılım ile 8K çözünürlüğe yükseltecek.

OnePlus Buds Z konsepti

Bununal birlikte bir başka XDA Developers üyesi olan Some_Random_Username, yine OxygenOS 11 Beta 1’de OnePlus’ın uygun fiyatlı tam kablosuz kulaklıkları olacak OnePlus Buds Z için ipuçları buldu. OnePlus’ın bütçe dostu kulaklıklarını ne zaman tanıtacağı bilinmese de OnePlus 8T lansmanının bunun için uygun bir zaman olabileceği söyleniyor.