Half-Life 2, Unreal Engine 5 ile Yeniden Yapılsaydı İşte Böyle Gözükecekti [Video]

29
1
1
1
0
Half-Life 2, Unreal Engine 5 ile Yeniden Yapılsaydı İşte Böyle Gözükecekti [Video]
Valve'ın oyun dünyasına kattığı en büyük güzelliklerden birisi olan Half Life 2'nin Unreal Engine 5 ile yeni bir konsepti geliştirildi.

Oyun dünyasının en beğenilen serilerinden birisi olan Half-Life serisi, ne yazık ki halen üçüncü oyununa kavuşamadı. Fakat biz üçüncü oyunu beklerken, bu süreç içinde pek çok oyunsever kendi Half-Life temalı yapımlarını da geliştirdi. Öyle ki seri, oyuncular tarafından öylesine el üstünde tutuluyor ki geçtiğimiz yıllarda bağımsız bir geliştirici ekip, iki oyunu bir araya getiren ‘Black Mesa’ oyunun bile yayımlamıştı.

Peki, Half Life serisinin ikinci oyunu günümüzde yeniden yapılacak olsaydı ve bunun için Unreal Engine oyun motoru kullanılsaydı, ortaya nasıl bir şey çıkardı? İşte bu sorunun cevabı, Unreal Engine ile bugüne kadar pek çok eski oyunu yeniden hayata taşıyan konseptler geliştiren tanıdık bir ekip tarafından verildi.

Half Life 2, Unreal Engine 5 ile yeniden geliştirilseydi nasıl gözükürdü?

Unreal Engine 5 oyun motoruyla eski oyunları konsept olarak küçük çapta yeniden geliştiren TeaserPlay ekibi, bu kez Half Life 2’ye el attı. Ekip, Unreal Engine oyun motorunun sunduğu Lumen, Nanite ve ışın izleme teknolojilerinden faydalandı.

Elbette ekip, her yeniden yapımında olduğu gibi bu yapımda da bazı kritik noktalarda eksik kalıyordu. Oyunda kullanılan objeler ve materyaller, yüksek detaylara ve dokulara sahip değildi. Fakat Unreal Engine’in sunduğu teknolojiler, oyunun atmosferini bunları göz ardı edebilecek düzeye taşıyordu.

Bugüne kadar Unreal Engine 5 ile konsepti geliştirilen eski oyunlardan bazıları:

Kaynak : https://wccftech.com/half-life-2-unreal-engine-5-video/
29
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
29
1
1
1
0