Harley-Davidson, Elektrikli Motosiklet Üretimini Sürücüleri Riske Atacak Sorun Nedeniyle Durdurdu

16
6
5
3
3
Elektrikli İlk Harley, eylül ayında müşterilere ulaşmaya başladı ancak şirket, motosikletin son kalite kontrolü sırasında 'standart dışı bir durum' buldu. Dev motor üreticisi bulunan hatadan dolayı motosikletin üretimini durdurdu.

Harley-Davidson, bu yılın başlarında ilk elektrikli motosikleti için ön sipariş almaya başladı ve nihayet motosikletler geçen ay müşterilere gönderilmeye başlandı. Gönderilen motosikletlerden sonra bir hata fark eden şirket, şarj ekipmanlarındaki sorun nedeniyle üretim ve teslimatları durdurdu.

Şirket, geri çağırma işlemi yapmamasına rağmen müşterilere sadece bayilerinde bulunan ChargePoint şarj istasyonlarını kullanmalarını ve evde şarj etmemelerini tavsiye etti. Yine de bu, bir elektrikli motosiklet için 30.000 dolar harcadıktan sonra kullanıcılar için rahatsızlık verici bir durum olabilir.

Harley-Davidson: 'Test ve analizlere başladık'

Harley-Davidson LiveWire

Şirketin işletme sorumlusu Michelle Kumbier, "Bu, hepimiz için hayal kırıklığı yaratıyor" dedi. Şirket, üretime ne zaman devam edileceği hakkında bir zaman çizelgesi vermezken “Son kalite kontrolü sırasında standart dışı bir durum keşfettik. Üretimi ve teslimatları durdurduk ve iyi bir şekilde ilerleyen ek test ve analizlere başladık” açıklamasını yaptı.

İlk elektrikli motosikletinde sorun yaşayan Harley-Davidson için bu zor bir durum olsa da şirket yalnız sayılmaz. Çinli şirket NIO da bu yıl haziran ayında pil yangınları riski üzerine yaklaşık 5.000 aracını geri çağırmıştı. Motosiklet üreticisi, konuyla ilgili olarak bayilerle ve müşterilerle yakın temasta bulunduğunu ve LiveWire'ların kullanılmaya devam etmelerini sağladıklarını açıkladı ve “Her zamanki gibi kalite en yüksek önceliğimiz” diye ekledi.

Kaynak : https://www.techspot.com/news/82342-harley-davidson-suspends-production-first-ever-electric-motorcycle.html
16
6
5
3
3
Emoji İle Tepki Ver
16
6
5
3
3