Hong Kong'da Bir Kişinin Koronavirüse Yeniden Enfekte Olduğu Açıklandı

19
4
2
0
0
Hong Kong'daki bilim insanları, yaptıkları açıklamada 30'lu yaşlarda bir kişinin koronavirüse yeniden enfekte olduğunu söyledi. Bilim insanları, bu durumun nadiren gerçekleşebileceğini belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü ve dünyanın her yerinden uzmanların bugüne kadar yaptığı açıklamalar, virüsü bir kez atlatan bir kişinin bir daha enfekte olma olasılığının imkansıza yakın olduğunu gösteriyordu. Ancak bugün, Çin'deki özel idari bölge olan Hong Kong'dan kötü bir haber geldi.

Hong Kong'daki bilim insanları, bundan 4,5 ay önce koronavirüsü atlatmayı başaran 30'lu yaşlardaki sağlıklı bir bireyin koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Daha önce koronavirüsü atlatmayı başaran kişinin test sonucunun pozitif çıkmasıyla birlikte gözler Hong Kong'a döndü.

Dünya'da bir ilk gerçekleşti:

koronavirüs

Hong Kong'daki bilim insanlarının yaptığı açıklamayla birlikte virüse yeniden enfekte olan ilk vaka da görülmüş oldu. Bilim insanları, yeniden koronavirüs tespit edilen kişide görülen virüsün yapısının ilk sefer görülen virüsün yapısından net bir şekilde farklı olduğunu ifade etti. 

Dünya Sağlık Örgütü de Hong Kong'da görülen ve dünyada bir ilk olan bu olayla ilgili bir açıklama yaptı. Örgüt, bir hastada görülen sonuca göre farklı sonuçlara varılmaması gerektiğini açıkladı. Dünya Sağlık Örgütü'nün yanı sıra birçok uzman, virüse yeniden enfekte olmanın nadiren gerçekleşebileceğini ve ciddi sonuçlar göstermeyebileceğini belirtti.

koronavirüs

Clinical Infectious Diseases'da yayınlanan rapora göre virüs tespiti konulan adam, koronavirüsten kurtulana kadar 14 gün boyunca hastanede kaldı. Ancak virüsten kurtulan adam aradan geçen sürenin ardından ve gelişen bağışıklık sistemine rağmen aylar sonra havaalanında yapılan tükürük testinde pozitif sonuç gösterdi.

Koronavirüsten kurtulmayı başaran bir bireyin bağışıklık sistemi, virüse yeniden enfekte olmamak üzere bağışıklık tepkisi geliştiriyor. Koronavirüsün yol açtığı hastalığı en ciddi düzeyde yaşayan bireylerde bağışıklık tepkisi de aynı oranda yüksek oluyor. Ancak bu bağışıklığın ne kadar sürdüğü henüz bilinmiyor.

Kaynak : https://www.bbc.com/news/health-53889823
19
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
4
2
0
0