İddialara Göre Honor 20 Pro'nun DxOMark Puanı 100’ün Üstünde

24
7
2
2
0
Akıllı telefonların kameraları değerlendiren ve puanlayan DxOMark’ta, yaklaşmakta olan Honor 20 Pro'nun puanının 100’ün üstünde olabileceği söyleniyor.

Honor 20 serisinin 21 Mayıs’ta Londra’da gerçekleştirilecek olan lansmanının hazırlıkları sürdürülürken, Honor 20 Pro'nun DxOMark puanını yansıtabilecek fotoğraflar etrafta dolaşmaya başladı. Aşağıda görebileceğiniz üzere fotoğrafta üç basamağı temsil eden üç çizgi yer alıyor, bu da Honor 20 Pro'nun DxOMark puanının 100’ün üstünde olacağına işaret ediyor.

DxOMark, akıllı telefonların ve kameraların görüntü kaliteleri söz konusu olduğunda ‘endüstri standardı’ konumunda. DxOMark, bir kameraya veya akıllı telefona puan vermek için önce cihazı analiz ediyor. Analiz için çekilen fotoğraflarda poz, kontrast, renk, ses, otomatik odak ve tekrarlanabilirlik, flaş, yakınlaştırma ve daha fazlasına değerlendirmeler yapılıyor. Bütün bu unsurların puanları tek bir puan haline getiriliyor ve bu sayede akıllı telefon kameralarını daha kolay karşılaştırılabiliyor.

Eğer Honor 20 Pro gerçekten 100’ün üstünde bir puan alırsa, büyümekte olan ‘üç çentikli’ cihazlar listesine katılacak demektir. Ancak bu haberi asıl ilginç kılan şey, o listedeki telefonların yüksek bir çoğunluğunun üst segment telefonlar olması ve fiyatlarının da bayağı bir pahalı olması. Honor 20 Pro'nun ise orta segment bir telefon olması bekleniyor, yani Honor 20 Pro ucuz bir fiyatla bu kamera puanını elde ederse kullanıcıların beğenisini yüksek ölçüde toplayabilir.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/honor-teases-dxomark-score-honor-20/
24
7
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
24
7
2
2
0