Gece Uykusunda Horlayanların Gündüzleri Daha Hareketsiz Olduğu Açıklandı

5
2
0
0
0
Yeni yapılan bir araştırmaya göre geceleri horlayan kişiler, gündüzleri çok daha az aktif oluyorlar. Horlayanlar ve horlamayanlar arasındaki fark iki kat kadar artıyor.

İki durum arasında birbirinden ilginç ilişkileri ortaya çıkarmaya devam eden bilim dünyası bugün bunların arasına bir yenisini daha ekledi. Oxford Academic’te yayımlanan yeni araştırma, gece horlayan kişilerin gün içinde daha az aktif olduğunu gösterdi. Sonuç, üç yıllık verilerin incelenmesiyle elde edildi.

Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri’nin (CDC) bireylere ait son 3 yıllık horlama sıklığı ve kişilerin hareketsizliği verilerinin incelenmesiyle yapılan çalışma, geceleri daha fazla horlayan kişilerin gündüz daha fazla inaktif olduğunu ortaya koydu. Horlamanın en fazla görüldüğü bireylerin hangi tür bireyler olduğu da paylaşıldı.

Horlayanların gün içindeki inaktifliği iki kattan fazla artıyor:

horlama

Araştırmadaki verilere göre hiç horlamadığını söyleyen kişiler, günde ortalama 36 dakikasını hareketsiz geçiriyordu. Fakat bu süre geceleri horlayanlarda daha fazla artıyordu. Öyle ki gece horladığı gözlemlenen kişilerde gün içindeki inaktiflik durumu 44 dakika kadar artıyor, yani iki kattan daha fazlasına çıkıyordu. Araştırmanın başındaki isim olan Dr. Michael Grandner, ortaya çıkan sonuçlar hakkında şu yorumları paylaştı:

“Horlama ve uyku apnesi gibi uyku ile ilgili solunum sorunları popülasyonda çok yaygındır. Ancak bu sorunlar sadece geceyi etkilemez. Daha fazla yorgunluğa ve daha az enerjiye yol açabilirler, bu da ruh halinden strese, gördüğümüz gibi aktivite düzeyine kadar her şeyi etkileyebilir. Sadece horlamanın bile sağlığı ve esenliği etkileyebilmesinin nedeni bu olabilir.”

Kaynak : https://scitechdaily.com/people-who-snore-are-less-active-throughout-the-day/
5
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
0
0
0