Kahveniz Sütlü mü Lazerli mi Olsun? Soğuk Kahveler İçin 'Lazerle Demleme' Yöntemi Geliştirildi [Video]

9
1
0
0
0
Bilim insanları, soğuk kahveyi sadece 3 dakikada demlemenin bir yolunu buldu. Özel bir lazer tekniği kullanan bilim insanları, 24 saatlik demleme ile neredeyse aynı sonuca ulaşmayı başardılar.

Almanya'da hizmet vermekte olan Duisburg-Essen Üniversitesi bünyesinde çalışan bir grup bilim insanı, soğuk kahve yapmanın oldukça hızlı bir yolunu tespit etti. Normal koşullarda kahveyi soğuk olarak demlemek için 24 saat gibi uzun süreler harcamak gerekirken bu yöntemi kullanarak birkaç dakika içerisinde soğuk kahve demlemek mümkün olabilir. Tabi uygun malzemelere ve en önemlisi bir lazere sahipseniz. Gelin hep birlikte; kahve tutkunlarını mest edecek bu gelişmeye yakından bakalım.

Bilim insanları, saniyede 80 bin adet lazer atışı yaptıkları bir teknikle kahveyi demlemeye çalıştılar. Yaklaşık 3 dakika boyunca bu işlemi sürdüren uzmanlar, oldukça etkileyici sonuçlara ulaştılar. Öyle ki hızlıca demlenen kahvenin asitlik seviyesi, 24 saat boyunca demlenen kahve ile neredeyse aynıydı. Kahvedeki aroma seviyesi de kabul edilebilir düzeydeydi. Lazerle demlenen kahvenin kafein miktarı ise sıcak kahveye eşdeğerdi.

Lazerli demleme etkileyici olsa da kullanılabilir değil!

Kahve demleme

Araştırmacılar, soğuk kahve demleme için hızlı ve etkili bir yöntem bulmuş olsalar da bu yöntemin kimyasal açıdan test edilmesi gerekiyor. Zira lazer ışınlarının kahve çekirdekleri ile etkileşime girip girmedikleri bilinmiyor. Yani bu kahvenin sağlıklı olup olmadığı henüz net değil. Yapılacak çalışmalarla bu soru da yanıt bulacak ve yöntemin uygulanabilir olup olmadığı anlaşılacak.

Yaptıkları araştırma ile ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Anna Rosa Ziefuss, bu çalışmanın yalnızca bir başlangıç olduğunu söyledi. Amaçlarının yalnızca kahve değil, tüm soğuk içecekleri hızlıca yapabilecek bir lazer tekniği olduğundan bahseden Ziefuss, çalışmaların sonuç vermesi durumunda bu yöntemin ticari amaçla kullanılmasını sağlayacaklarını ifade etti. Eğer yöntem sağlıklı çıkar ve geliştirilirse, içtiğimiz tüm meşrubatlarda bu yöntemlerden faydalanılabilir gibi görünüyor.

Yapılan çalışma ile ilgili paylaşılan bir video

Kaynak : https://newatlas.com/science/cold-brew-laser-coffee/
9
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
1
0
0
0