Huawei, 2020 Yılında 1,5 Milyon 5G Baz İstasyonu Üretecek

11
6
4
2
1
Geçtiğimiz mayıs ayında ABD Ticaret Bakanlığı tarafından kara listeye alınan Çinli teknoloji devi Huawei, buna rağmen yatırımlarına durdurak vermeden devam ediyor. Şirketin CEO’su Ren Zhengfei, Amerikan menşeli parçaları olmayan yeni nesil kablosuz baz istasyonları ürettiklerini söyledi.

Çin hükümetiyle olan bağları gerekçe gösterilerek ABD Başkanı Donald Trump’ın emri ile kara listeye alınan Huawei, bu durumun 5G planlarını yavaşlatmasına izin vermiyor. Reuters’a göre şirketin kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei, ağustos ve eylül aylarında yapılan testlerden sonra, ekim ayından itibaren ayda 5.000 5G baz istasyonu yapacaklarını belirtti.

Yeni nesil baz istasyonlarında Amerikan menşeli parçalardan kullanmayacak olan Çinli teknoloji devi, 2020 yılında yaklaşık 1,5 milyon istasyon üretmeyi planlıyor. Dünyanın en büyük telekomünikasyon ekipmanı üreticisi olan Huawei, kendisini çevreleyen güvenlik endişeleri sebebiyle birçok Batı ülkesi tarafından mercek altına alınmış durumda.

huawei

ABD başta olmak üzere bazı ülkeler, Huawei tarafından üretilen 5G ekipmanlarının casusluk yapmak için kullanılabileceğinden endişe duyuyor. Çinli şirketin kara listeye alınması, akıllı telefonlarının geleceğini de etkiliyor. Örneğin, Huawei’in geçtiğimiz hafta Almanya’da piyasaya sürdüğü Mate 30 ve Mate 30 Pro, Android işletim sistemini kullanmaya devam edecek; ancak Google çatısı altındaki hizmetlerden yararlanamayacak. 

Bu ayın başlarında Huawei CEO’su Ren, şirketin 5G teknolojisini Batılı bir alıcıyla paylaşmaya istekli olduğunu söylemişti. Huawei, alıcı ile yapacağı anlaşma gereği mevcut 5G patentlerine, lisanslarına, kodlarına, teknik planlarına ve üretim bilgilerine tek seferlik bir ücret karşılığında erişilmesine izin verecek.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/huawei-is-apparently-already-making-5g-base-stations-without-us-parts/
11
6
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
11
6
4
2
1