Huawei Mate 30 Pro’ya Google Uygulamaları Nasıl Yüklenir?

194
60
26
17
11
Huawei, Mate 30 cihazlarını mecburen Google servisleri ve uygulamaları olmadan satışa sunulacak. Ancak yaşadığımız çağda her sorunun bir çözümü var. Eğer sorunun arkasında Çinliler varsa, çözüm her zaman daha kolay. Toplamda 8 adım uygulayarak Mate 30 Pro’ya Google uygulamalarını yüklüyoruz.

Huawei, Mate 30 Pro'yu Google ve Android’in adını anmadan tanıttı ve o şekilde satışa sunacak. Ancak cihazlar Android 10 ile geliyor. Nitekim içinde bir telefonu akıllı kılan en önemli şey olan Google Servisleri bulunmuyor. Çinli arkadaşınız varsa gidip alnından öpün, çünkü Google’dan yasaklı Mate 30’lara Google uygulamalarını yüklemenin bir yolu var. 

Huawei’nin resmi yollarla sunmadığı bu yöntem, her ülke ve her cihazda verimli şekilde çalışmayabilir. Ancak uygulanması son derece basit olduğu için telefonlarla hiç arası olmayanların bile dikkatli şekilde yapınca mutlu sona ulaşacakları bir çözüm. 

Huawei Mate 30 ve Mate 30 Pro’ya Google uygulamaları yükleme:

mate 30 google uygulamaları yükleme

APK ya da herhangi bir aracı uygulama mağası kullanmadan önce Google Play Servislerini, Play Store’u ve sonra tüm Google uygulamalarını Huawei Mate 30’a yüklemek mümkün. Tekrar söylemek gerekirse tüm adımları dikkatle yaparsanız sorun yaşamanız çok düşük bir ihtimal taşıyor. 

  • Mate 30'daki varsayılan internet tarayıcısını açın,
  • Google Chrome APK’sını yüklemek için buraya tıklayın, 
  • Ardından buradaki Çin sitesini Chrome ile açın, mavi butona dokunun, 
  • İnen dosya Google Services Assistant adındaki bir yükleyici APK’sı olacak. 
  • Dosyayı açın ve yükleyin, 
  • Ana menüye baktığınızda Google Play Store geldiğini göreceksiniz :)
  • Google Play Store’u açın, Google hesabınız ile giriş yapın,
  • Hesabınızı açamazsanız cihazı yeniden başlatın,
  • Play Store üzerinden artık istediğiniz Google uygulamasını yükleyebilirsiniz.

Açıkçası bu işlemin bu kadar basit olmasını biz de beklemiyorduk. Hatta ve hatta bu yöntem, Google uygulamalarının yüklü geldiği cihazlardan bile daha iyi sonuç veriyor, çünkü dilediğiniz Google uygulamasını yüklüyorsunuz. Android delicesine enerji tüketen cangıl cungul uygulamalarla sizi rahatsız edemiyor. 

Tüm Google uygulamalarını ve servislerini bu yöntemle dünyanın istediğiniz bölgesinde kullanabilirsiniz. Ancak Çin hariç. Zira orada Google ve uygulamaları uzun süredir yasak. Bir bakıma Çinli şirketin Çin dışında da Google’dan yasak yediği cihazına, Çin usulü yöntemler uyguladınız.

Huawei, böyle bir çözümü yakında resmi yollarla sunar mı bilinmez, ancak sunmaması için bir engel yok. Bekleyip göreceğiz. Takipte kalın, herkese iyi Google'lamalar. 

194
60
26
17
11
Emoji İle Tepki Ver
194
60
26
17
11