Huawei: Ekranın Altını İnce Yapabilirdik Ama Yapmadık

84
28
27
2
2
Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei'nin akıllı telefonlarının ekranının alt kısmında bulunan ve marka ismi yazan çerçevenin meğer olmasına hiç mi hiç gerek yokmuş ancak Huawei, olmasını istemiş.

Akıllı telefonlarımızın tasarımının başarılı olması ve dolayısıyla şık görünmesi, yapılan anket çalışmaları sonucunda, onları seçerken dikkat ettiğimiz en büyük kriterlerden birisi. Akıllı telefon sektörüne son yıllar içerisinde hızlı bir giriş yapan Huawei ise akıllı telefonlarının ekranının alt kısmına kalın çerçeve koyan şirketler arasında bulunuyor.

Özellikle Huawei'nin adından bahsetmemizin sebebi ise, CEO'sunun yapmış olduğu açıklama. Huawei'nin CEO'su Ren Zhengfei: "Alttaki kısmı daha ince yapabilirdik."  diyerek, akıllı telefonlarının ekranının altında bulunan kalınlığı bilerek kalın yaptıklarını söyledi. Sözlerinin devamında oradaki kalınlığının sadece marka adının görünmesi için değil, başka işlevler için de olduğunu belirrtti.

Alt kısım ince çerçeveli olsaydı kullanıcılar yanlışlıkla başka yerlere basabilirdi düşüncesiyle yola çıkan Huawei, uyguladığı yöntem ile kullanıcıların çok daha rahat bir şekilde akıllı telefonlarını kullanabildiklerini iddia ediyor. Ne var ki kullanıcılar, diğer akıllı telefon üreticilerinin cihazları neredeyse çerçevesiz olurken, Huawei'nin akıllı telefonlarınında kalın çerçeve kullanmasından fazlasıyla şikayetçi.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Huawei-smartphones-display-chin-not-shorter-decision_id114950
84
28
27
2
2
Emoji İle Tepki Ver
84
28
27
2
2