Huawei, Türkiye’de ’HongMeng’in İsim Hakkını Almak İçin Başvuruda Bulundu

65
11
6
3
2
Google'ın Android lisansını iptal etmesiyle birlikte Huawei, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu pek çok ülkede 'HongMeng' ismi için marka tescil başvurusu yaptığı ortaya çıktı.

Trump yönetiminin aldığı yaptırım kararlarının ardından ilk olarak Google harekete geçmiş, Huawei'nin Android lisansını askıya aldığını açıklamıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından Huawei, kendi işletim sistemleri üzerinde çalıştığını resmen ilan etmiş, önümüzdeki dönemlerde kullanıcıların Huawei'nin kendi işletim sistemini kullanacaklarını açıklamıştı.

Huawei'nin kendi işletim sistemini duyurmasıyla birlikte bu işletim sisteminin adının ne olacağı hakkında söylentiler ortaya çıkmış, Ark OS ve HongMeng gibi isimler ön plana çıkmıştı. Bugüne kadar oklar genelde Ark OS'u gösterse bile, Huawei'nin ülkemizde de yaptığı son girişim HongMeng isminin işletim sistemi için tamam olabileceğini düşündürdü. Ortaya çıkan bilgilere göre Huawei, Türk Patent ve Marka Kurumu’na “HongMeng” ismiyle ilgili bir marka başvurusu yaptı. 28 Mayıs 2019 tarihinde yapılan bu başvurunun resmi belgeleri de ortaya çıktı. İşte o belge;

Şimdilik inceleme aşamasında olan marka başvurusu, onaylanmasıyla birlikte resmi bir marka haline gelmiş olacak.

 

Kaynak : https://www.bloomberght.com/huawei-hongmeng-markasi-icin-turkiyede-de-marka-basvurusu-yapti-2224465
65
11
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
65
11
6
3
2