Huawei, Sadece 13mm Kalınlığındaki Dizüstü Bilgisayarları MateBook X ve MateBook 14'ü Duyurdu

40
2
1
1
1
Huawei, düzenlediği etkinlikte yeni dizüstü bilgisayarlarını duyurdu. "MateBook X" ve "MateBook 14" olarak isimlendirilen dizüstü bilgisayarların her ikisi de oldukça dikkat çekici özelliklere sahip. Huawei'nin yeni dizüstü bilgisayarları, eylül ayı sonunda satışa sunulacak.

Bugün itibarıyla Geliştirici Konferansı etkinliklerini başlatan Huawei, bu etkinlik kapsamında yeni dizüstü bilgisayarlarını duyurdu. Tüketicilerin karşısına iki yeni dizüstü bilgisayarla çıkan şirket, bu dizüstü bilgisayarları "MateBook 14" ve "MateBook X" olarak isimlendiriyor. Her ikisi de Windows işletim sistemiyle çalışan ürünler, eylül ayının sonu itibarıyla tüketicilerin beğenisine sunulacak.

Huawei'nin etkinliğinde duyurulan her iki dizüstü bilgisayar da etkileyici özelliklere sahip. Ancak Matebook X'in biraz daha dikkate değer olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü bu dizüstü bilgisayarın en kalın noktası, sadece 13,6 mm. Ayrıca MateBook X, sadece 1 kilogram ağırlığa sahip. Neredeyse çerçevesiz yapıda olan dizüstü bilgisayar, yüzde 90 civarında ekran gövde oranına sahip. sRGB renk uzayının yüzde 100'üne sahip olan dizüstü bilgisayarın ekranı, kullanıcılara 3K çözünürlük sunuyor.

Karşınızda Huawei MateBook X

Huawei MateBook X

Huawei MateBookX'in ekranı, dokunmatik özelliğe de sahip. Ancak ekrana dokunmaktan hoşlanmayan kullanıcıları da görmezden gelmeyen ekip, "Huawei Free Touch" özellikli dokunmatik yüzey alanını da kullanıma sunuyor. Ayrıca bu dizüstü bilgisayar, Intel'in 10. nesil işlemcilerinden güç alıyor. Bu güç, 16 GB de RAM ile destekleniyor. MateBook X, tüm bu özelliklerine ek olarak Wi-Fi 6 teknolojisi ve 42 Wh'lik 9 saate kadar kullanım imkanı sunan bir bataryayla birlikte geliyor.

MateBook 14'ün tasarımı ise şöyle

MateBook 14

Huawei'nin MateBook 14 modeline baktığımızdaysa, bizleri 2K çözünürlük sunan 14 inç büyüklüğünde bir ekran karşılıyor. Sadece 4,9 milimetre çerçevelere sahip olan dizüstü bilgisayar, bu sayede yüzde 90 oranında ekran gövde oranı sunuyor. Ayrıca tıpkı MateBook X'te olduğu gibi MateBook 14'te de RGB renk uzayının yüzde 100'üne destek verildiğini görüyoruz.

Huawei'nin yeni dizüstü bilgisayarı, AMD'nin 7 nm üretim sürecinden geçen Ryzen 4000 serisi işlemcilerle donatılmış. Ayrıca bu dizüstü bilgisayar, 16 GB'ye kadar da RAM kapasitesine sahip. Ek kalın kısmı 16 milimetre olan dizüstü bilgisayarın ağırlığıysa 1,49 kilogram olarak açıklandı. Yeni Ryzen işlemcilerin güç verimliliğinden faydalanan dizüstü bilgisayar, 10 saate kadar kullanım imkanı sunan 56 Wh'lik bir batarya ile birlikte geliyor. Huawei, tüm bu özelliklerini açıkladığı dizüstü bilgisayarlarının fiyatı ile ilgili en ufak bir ipucu vermedi.

Kaynak : https://www.windowscentral.com/huawei-announces-two-new-matebook-windows-laptops-2020
40
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
40
2
1
1
1