Huawei, EMUI 11'i Duyurdu: İşte Gelen Yenilikler

50
25
6
6
4
Huawei, düzenlediği Geliştirici Konferansı kapsamında Android 10 tabanlı EMUI 11'i duyurdu. Önceki arayüze nazaran bazı iyileştirmeler içeren EMUI 11'in beta testleri, bugün itibarıyla bazı akıllı telefon modelleri için başlıyor.

Son dönemlerde özellikle de akıllı telefon sektöründe ciddi zorluklar yaşayan Huawei, bugün düzenlemeye başladığı "Huawei Geliştirici Konferansı" (HDC) bünyesinde Android 10 tabanlı EMUI 11'i duyurdu. Android 10 tabanıyla geliştirilen EMUI 11, kullanıcılara bazı ufak tefek değişiklikler sunuyor. 

Yenilenen EMUI 11, Android'in güncelleme yapılarına dayandığı için EMUI 11'i yepyeni bir arayüz olarak düşünmemek gerekiyor. Bu arayüzü daha basit bir tabirle anlatmak gerekirse Android 10+ veya EMUI 10.5 diyebiliriz. Çünkü bu arayüz, Android 11'den de bazı özellikler alıyor. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan, EMUI 11'e yakından bakalım.

EMUI 11

Huawei tarafından yapılan açıklamalara göre EMUI 11, daha gelişmiş bir Galeri uygulamasına sahip. Ayrıca kullanıcılar, yeni arayüzde daha fazla seçeneğin sunulduğu "Always on Display" özelliğini kullanabiliyorlar. Kullanıcılara yeni sürümle, yeni stil ve efektlere sahip olan Always on Display özelliği sunuluyor. Çoklu pencere desteğinde de daha iyi bir performans sunan EMUI 11, kullanıcıların yeni bir hamlesiyle çoklu pencere desteğini aktifleştiriyor. Ayrıca kullanıcılar artık her uygulama içerisinde bu özelliği kullanabilirken, yeni pencereleri diledikleri gibi boyutlandırıp, konumlandırabiliyorlar.

EMUI 11

EMUI 11'le kullanıcılara daha gelişmiş gizlilik özellikleri sunan Huawei, dizüstü bilgisayar ve tabletlere veri aktarmayı da biraz daha iyileştirmiş durumda. Ayrıca kullanıcılar artık, bir uygulamanın kamera, GPS verisi ya da mikrofon kullanması durumunda bilgilendiriliyorlar. Elbette tüm bunlara ek olarak, kullanıcılara sunulan yeni efekt ve görsel iyileştirmelerle kullanıcılara daha hoş bir deneyim sunulmaya çalışılıyor.

EMUI 11'in beta sürümü, bugün itibarıyla bazı akıllı telefonlarda kullanılabilecek. Huawei, EMUI 11'in beta sürümünü alacak ilk modellerin şunlar olacağını ifade ediyor:

  • Huawei P40
  • Huawei P40 Pro
  • Huawei P40 Pro+
  • Huawei Mate 30 (4G)
  • Huawei Mate 30 (5G)
  • Huawei Mate 30 Pro (4G)
  • Huawei Mate 30 Pro (5G)
  • Huawei Mate 30 RS Porsche Design
  • Huawei MatePad Pro
  • Huawei MatePad Pro 5G

EMUI 11

Bu arada, Huawei'nin Google Play destekleyen akıllı telefonlarının EMUI 11 durumu için ayrı bir parantez açmak gerekiyor. ABD hükümetinin aldığı kararlar doğrultusunda Huawei'nin, Google Play lisansı için aldığı resmi süre doldu. Bu durumun Huawei'nin Google Play destekli telefonlarına nasıl yansıyacağı belli değil. Huawei, bu cihazların EMUI 11 güncellemesini ne zaman alabileceklerine dair en ufak bir açıklamada bulunmadı.

Kaynak : https://9to5google.com/2020/09/10/huawei-announces-emui-11-w-modest-changes-based-upon-android-10/
50
25
6
6
4
Emoji İle Tepki Ver
50
25
6
6
4