2
1
0
0
0

Hemen her gün yeni bir dizüstü bilgisayar piyasaya çıkıyor. Özellikle profesyonellere yönelik olarak üretilen Huawei Matebook X Pro (2021) de Çinli firmanın son piyasaya sürdüğü cihazlardan biri. Bu modeli sizler için detaylı olarak inceledik.

Cihaz, tasarım anlamında baktığımızda 2020 yılında karşımıza çıkan modele kıyasla çok da farklı değil. Matebook X Pro'nun fark yarattığı esas nokta ise zaten içinde bulunan donanımlarda yapmış oldukları değişiklikler.

O kamera niye orada?

Huawei Matebook X Pro

Cihazın ekranı gayet şık ve kullanışlı, özellikle parlamalar yapmaması ve hemen her açıdan doğru renk vermesi ile gözlerimize rahat ettiriyor. Ekranın parlaklığı 450 nit ve çözünürlüğü de 3K. Haliyle görüntüler oldukça net ve canlı oluyor.

Görüntü anlamında işlemciye entegre olan Intel Iris'ten destek alan Matebook X Pro, NVMe SSD depolama seçeneklerine sahip. Bütün modellerde 16 GB RAM bulunurken, performansı sonuna kadar zorlayan Adobe Photoshop, Illustrator, Premiere Pro, AutoCAD gibi yazılımlar da bu modellerde sorunsuz çalışıyor.

Cihazın fiyatı ise 19 bin TL ki bu meblağın biraz yüksek olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Matebook X Pro'nun bir başka can sıkıcı noktası ise kameranın klavyede olması. 

Huawei Matebook X Pro (2021) Özellikleri:

  •  Ekran: 13,9 inç, %91 ekran kasa oranı, 3K (3000x2000 piksel) çözünürlük, 450 nit parlaklık, dokunmatik panel.
  •  İşlemci: Intel Tiger Lake i7
  •  Ekran kartı: Intel Irıs
  •  Hafıza: 16 GB RAM, 512 GB ya da 1 TB NVMe SSD 
2
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
0
0
0