Huawei'nin Nova 5 Ailesine Yeni Bir Üye Daha Katılıyor: Nova 5T

8
5
1
1
0
Huawei, teknoloji dünyasında son günlerde gündeme daha çok katlanabilir akıllı telefonu Mate X, Mate 30 serisi ya da EMUI ile geliyor olsa da Çinli şirketin bunlar haricinde başka planları da bulunuyor. O planlarından bir tanesi de Huawei Nova 5T.

Huawei’nin katlanabilir telefonu Mate X ile ya da Mate 30 serisi ile uğraştığını muhtemelen biliyorsunuzdur. Peki ya Huawei Nova 5T... Cihaz hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak telefon, Google’ın telefonlar rehberinde listelendi. Telefonun, Honor 20’nin nispeten daha küçük ekranlı, su damlası çentikli, yan tarafında parmak izi okuyucu sensörü bulunan, 8 GB RAM ve 126/256 GB dâhili depolamalı bir sürümü olduğuna pek ihtimal verilmiyor.

Android 9.0 Pie işletim sistemine sahip olacak olan telefon donanım olarak da yüksek özelliklere sahip olması oldukça muhtemel görünüyor. Hatta Kirin 810 ya da Kirin 980 işlemci kullanılması, cihazın premium sınıfına girmesini bile sağlar. Tabii Google’ın Huawei’nin telefonunu listelemiş olması, bu iki şirket arasındaki iş ilişkisinin de devam ettiği anlamına geliyor. Dolayısıyla yeni nesil Huawei telefonlarında Android işletim sistemini görmeye devam edebiliriz.

Nova 5T, Nova 5i Pro’nun devamı olacak:

Huawei Nova 5T

Telefonla ilgili henüz onaylanmış herhangi bir bilgi bulunmuyor ancak Huawei Nova cihazlar genellikle orta segment ve premium segment arasında gidip gelen telefonlar oluyor. Nova 5T'nin, dört arka kamera ve 32 MP değerindeki selfie kamerasıyla çıkan Huawei Nova 5i Pro’yu takip etmesi bekleniyor. Kaldı ki Nova 5T’nin çentik tasarımı ve çerçeveleriyle Nova 5i Pro’yu oldukça andırdığı da söylenebilir.

Huawei’nin bu akıllı telefonu 13 Ağustos’ta listelenmiş ancak daha sonra kaldırılmıştı. Dolayısıyla bu telefon hakkında daha fazla bilgi için Huawei’den gelecek resmi açıklamaları beklemekten başka bir çaremiz yokmuş gibi görünüyor.

Kaynak : https://androidcommunity.com/huawei-nova-5t-leaked-by-google-may-be-coming-very-soon-20190816/
8
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
5
1
1
0