Huawei’nin İşletim Sistemi Harmony’nin İlk Hangi Cihazda Olacağı Belli Oldu

58
18
14
8
5
Teknoloji devi Huawei, ABD'nin kara listesine girdikten sonra kendi işletim sistemini geliştirdiğini açıklamıştı. Çok uzun bir süredir geliştirme sürecinde olduğu söylenen işletim sisteminin hangi cihazla çıkış yapacağı merak edilirken Harmony işletim sistemini kullanacak ilk cihaz belli oldu.

Huawei, kendi işletim sistemini geliştirdiğinden bahsetmiş ve cihazlarında kendi işletim sistemini kullanacağını söylemişti. ABD'nin Huawei'yi kara listeye alması ve Google'ın Huawei'ye olan desteğine son vermesini kapsayan süreç içerisinde birçok kişi, Huawei'nin geleceği hakkında endişeye kapılmıştı.

Bu süreçte, ilk başta HongMeng OS olarak bilinen ancak sonrasında İngilizce konuşulan piyasalarda Harmony OS olarak tanınan işletim sistemi, Huawei tarafından duyuruldu. İşletim sisteminin duyurulmasının ardından hangi cihazların bu işletim sistemini kullanacağına dair herhangi bir bilgi bulunmuyordu.

huawei

Ortaya çıkan yeni bilgilere göre yeni işletim sisteminin hangi cihazlarda kullanılacağı belirlendi. Huawei firmasının içerisinde bulunan bir kişi, Harmony OS işletim sistemini kullanan Honor marka bir akıllı televizyonun yakın zamanda duyurulacağını belirtti.

harmony os

Akıllı telefonların artışa geçmesiyle birlikte tüm dünyadaki televizyon kullanımı oranları da düşmeye başladı. Çin'de de durum farklı olmadı. Televizyon kullanımı son üç yılda %70'ten %30'a düşen Çin, televizyon üreticilerinin kârını da düşürmüş oldu.

honor

Yeni akıllı televizyonuyla birlikte insanları televizyon izlemeye teşvik etmeyi amaçlayan Huawei, telefon ve televizyonun entegre şekilde çalışabileceği bir sistem oluşturmaya çalışıyor. Honor başkanı Zhao Ming, akıllı televizyonun ağustos ayının erken zamanlarında kullanıcıyla buluşacağını belirtti.

Kaynak : https://sea.mashable.com/tech/5090/we-finally-know-the-first-product-huaweis-harmony-os-will-be-powering
58
18
14
8
5
Emoji İle Tepki Ver
58
18
14
8
5