Hyundai, Hafta Sonu Evde İnşa Edebileceğiniz Yeni 'Soapbox' Modelini Gösterdi

33
5
3
1
1
Güney Koreli otomotiv devi Hyundai, hırdavatçıda bulabileceğiniz basit malzemelerle hafta sonu inşa edebileceğiniz Soapbox modelini gösterdi. Ahşaptan oluşan bu araç, tamamlandığında 1,76 metre uzunluğa ve 1 metre genişliğe sahip oluyor.

Daha çok binek araçlarıyla tanıdığımız Güney Kore merkezli otomotiv firması Hyundai, ahşaptan yapılan ve montaj gerektiren son arabasını tanıttı. 'Soapbox' adı verilen model, ailelerin hafta sonunda inşa edebileceği eğlenceli bir proje olarak Hyundai Motor Europe Technical Center mühendisleri ve tasarımcıları tarafından yaratıldı.

Oldukça basit bir yapıya sahip olmasına rağmen Hyundai, yerçekimiyle çalışan aracın tıpkı normal bir araba gibi geliştirildiğini söylüyor. Bu noktada Güney Koreli şirketin açıklamalarına göre mühendisler önce şasiyi inşa etti, ardından tasarımcılar kâğıt üzerinde fikirlerini çizdiler. Son bir tasarım seçildikten sonra da başka bir ekip renk ve döşeme üzerinde çalıştı.

Hyundai Soapbox, kolayca bulunabilen malzemelerle inşa edilecek şekilde tasarlandı:

Hyundai Soapbox

Otomobilin orijinal tasarımının insanların evde kolayca inşa edemeyeceği kadar zor olduğu için model, tipik bir hırdavatçıda kolayca bulunabilen malzemeler kullanılarak inşa edilmesi daha kolay olacak şekilde yeniden tasarlandı. Evde kolayca inşa edilebilecek model, ayrıca aileler ve arkadaşlar için kaliteli zaman geçirmeyi teşvik ediyor.

Hyundai Soapbox; ahşap, metal çubuklar, braket ve vidalar dahil olmak üzere basit temel malzemeler kullanılarak inşa ediliyor. Yukarıdaki fotoğrafta tekerlekler bir el arabasından alındı. Direksiyon bir joystick ile yapılırken, frenler için ise basit bir mekanizma kullanıldı. Yapımı tamamlandığında araç, 1,76 metre uzunluğa ve 1 metre genişliğe ulaştı.

Hyundai Soapbox

Bu tür Soapbox araçları genellikle çocuklar için yapılsa da Hyundai, tasarımının yetişkinleri de taşıyabileceğini söylüyor. Eğer ilgi duyuyorsanız Hyundai, hemen yazının sonundaki videoda böyle bir araç inşa etmek için ihtiyacınız olan malzemelerin bir listesini ve takip etmeniz gereken talimatları gösteriyor.

Hyundai Soapbox I Nasıl inşa edilir?

Kaynak : https://www.motor1.com/news/443774/hyundai-europe-soapbox-diy-kit/
33
5
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
33
5
3
1
1