Hyundai’nin Hidrojenle Çalışan Konsept Kamyonundan İlk Görüntü Geldi

37
5
3
1
0
Hyundai’nin 1930’lardan ilham aldığı yeni kamyonu HDC-6 Neptün’ün tasarımını ortaya çıkaran 2 yeni görüntü ortaya çıktı. Konsept araç, hidrojenle çalışıyor ve 29 Ekim’de ABD'de ilk kez gösterilecek.

Hyundai’nin ticari araç bölümü, kendi konfor alanından çıkmaktan hiçbir çekince duymuyor. Geçtiğimiz gün 8 koltuklu bir drift minibüsü tasarlayan şirket, şimdi ise HDC-6 Neptün adındaki hidrojenle çalışan kamyonetin tasarım görüntülerini paylaştı. Araç, çevre dostu bir römork konseptiyle birlikte ekim ayının sonunda dünya çapında çıkışını gerçekleştirecek.

HDC-6 Neptün’ün dış hatlarını gösteren görüntü, aracın farları kapalıyken çekilmiş ancak kamyonetin şu anda ABD'de bulunan kamyonetlere benzemediği doğrulandı. Hyundai tasarımcılarının 1930’ların trenlerinden ilham aldığı da paylaşılan görsellerde görülüyor.

HDC-6 Neptün, 1930'ları günümüze taşıyor:

hyundai hdc-6 neptün konsept kamyon

Aracın iç kısmında ise sürücüler şık bir direksiyonun başına geçecekler. Hız göstergesi gibi sürücünün ihtiyacı olan bilgiler ise aracın ön camına dijital olarak yansıtılacak. Aracın tasarımda 'minimalizm' anahtar kelime olarak seçilmiş.

HDC-6 Neptün’ün ön konsolunda herhangi bir fiziksel bir düğme yer almıyor. HDC-6’nın uzun yollar için tasarlanmış olduğunu ise yan taraftaki koltuğun yatak hâline gelmesinden anlayabiliyoruz.

hyundai hdc-6 neptün konsept kamyon

HDC-6 Neptün, ürettiği elektriği elektrik motorlarına yönlendiren bir hidrojen yakıt hücresi tarafından destekleniyor. Aracın teknik özellikleri ise şu an için tam olarak bilinmiyor. Hyundai, şu anda hibrit araç üretiyor ancak bu araçların hiçbirinde hidrojen kullanmıyor. Şirket, HDC-6 Neptune konseptini, 29 Ekim’de Atlanta’da kapılarını açacak olan Kuzey Amerika Ticari Araçlar Fuarı’nın açılışında görücüye çıkaracak. Bu etkinlik sırasında Hyundai’nin aracın geleceği hakkında bilgiler vermesi bekleniyor.

Kaynak : https://www.autoblog.com/photos/hyundai-hdc-6-neptune-concept/#slide-endcap
37
5
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
37
5
3
1
0