İkinci Nesil AirPods’lar, Beklenen Satış Sayısına Ulaşamadı

41
5
3
0
0
Apple’ın çıkardığı ikinci nesil AirPods’lar, 2019 yılının 1. çeyreğinde istenilen satış rakamına ulaşamadı.

Apple’ın AirPods’ları, kablosuz kulaklık kategorisini %50’den büyük Pazar payıyla domine etmeye devam ediyor. Buna rağmen, 2. nesil AirPods’ların 2019’un ilk çeyreğindeki satış rakamına bir etkisi olmadı. Tabii bunun sebeplerinden biri cihazın Apple tarafından 20 Mart tarihinde açıklanmış olması.

AirPods satışları üzerinde analiz yapan Counterpoint, 1. nesil AirPods’ların birinci çeyrek satışlarının beklenenden daha fazla, 2. nesil AirPods’ların satışlarının ise beklentilerin altında kaldığını belirtti. Bunun sebebinin muhtemelen birçok kullanıcının yeni AirPods’ları satın almak için bir sonraki iPhone’u beklemesi olduğu düşünülüyor.

Counterpoint raporunda, “Apple’ın Pazar payı, 2. nesil AirPods’ların piyasaya sürülmesine rağmen yılın geçtiğimiz çeyreği ile aynı seviyede kaldı. 1. nesil AirPods’ların satışları, 2019 yılının ilk çeyreğinde kanaldaki stoklar için çeşitli satış promosyonları sayesinde beklenenden daha yüksek olurken, yeni modelin satışları pazarın karmaşık tepkisi nedeniyle beklenenden daha zayıf oldu” sözleriyle durumu ifade ediyor.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Second-generation-AirPods-had-weaker-than-expected-Q1-sales_id116856
41
5
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
41
5
3
0
0