Instagram, Yalnızca 18 Yaşın Üstündeki Kullanıcılarını Kapsayacak Özelliğini Tanıttı

94
22
9
7
7
Instagram, hassas içeriklerin ulaştığı kullanıcıları kontrol edebilmek adına yeni bir adım attı. Sosyal medya devinin yeni özelliği sayesinde 18 yaşın üzerindeki kullanıcılar hassas içerikleri üç seçenekle kısıtlayabilecek.

Her sosyal medya platformunda olduğu gibi kullanıcıların paylaştığı ve gördüğü içerikleri kontrol etmek pek kolay olmuyor. Bu durumu kontrol altına almak isteyen platformlardan mütemadiyen yeni hamleler görüyoruz.

Nitekim Instagram da bugün (20 Temmuz), 18 yaşın üzerindeki kullanıcılarının ne kadar hassas içerik göreceklerini kontrol edebilecekleri bir özellik duyurdu. Sosyal medya devinin “Hassas İçerik Denetimi“ adını verdiği bu özellik, uygulamanın “Hesap > Hassas İçerik Denetimi“ bölümünde yer alacak.

Kullanıcılara üç seçenek sunuluyor

instagram hassas içerik kontrol

'İzin Ver’ seçeceğini tercih eden kullanıcılar sinir bozucu veya saldırgan içeriklerden daha fazla görebilecekler. ‘Sınırla’ seçeneğini tercih eden kullanıcılar sinir bozucu veya saldırgan içeriklerin bir kısmını görebilecekler. ‘Daha Fazla Sınırla’ seçeceğini tercih eden kullanıcılar ise sinir bozucu veya saldırgan içerikleri az görecekler.

Instagram, bu özelliğin kullanıcıların ‘Keşfet’ sayfasında gördüğü fotoğraf ve videolar üzerinde daha fazla kontrole sahip olacaklarını ve 'İzin Ver' seçeceğinin, uygulamanın 18 yaşından küçük kullanıcıları için geçerli olmayacağını belirtiyor.

Hassas içerik nedir?

hassas içerik instagram

Hassas içerik olarak tabir edilen ögeler Instagram’a göre şunu ifade etmekte: ”Hassas içerikleri temelde kurallarımızı ihlâl etmeyen ama bazı insanlar için sinir bozucu, üzücü olan içerikler olarak düşünebilirsiniz. Müstehcen veya şiddet içeren gönderiler bunun örneğidir.

Şirket, özelliğin nefret söylemi, zorbalık veya insanlara zarar verme riskini taşıyacak başka içeriklere izin vermediğini ifade etti.

Kaynak : https://9to5mac.com/2021/07/20/instagram-for-ios-introduces-sensitive-content-control/
94
22
9
7
7
Emoji İle Tepki Ver
94
22
9
7
7