Instagram, Hikayeler İçin Yeni Bir Özellik Çıkarmaya Hazırlanıyor

5
4
3
2
0
Sosyal medyadaki özellikleri önceden ortaya çıkaran araştırmacı Matt Navarra, Instagram'ın Hikayeler'e ekleyeceği yeni özellikleri Twitter üzerinden paylaştı. Farklı filtrelerle kullanıcı deneyimini geliştirmeyi hedefleyen Instagram, kullanıcı kitlesini de büyütmeye çalışıyor.

Instagram, geçtiğimiz yıllardan bu yana Hikayeler özelliğini geliştirerek kullanıcıların bu özelliği daha çok kullanmasını hedefliyor. Son yıllarda bu amacında başarılı olan Instagram yaptığı geliştirmelerle sınırlı kalacak gibi görünmüyor. Yeni bir odaklama özelliği üzerine çalışan Instagram'ın, yakın zamanda Hikayeler özelliğini daha da geliştireceği söyleniyor.

Sosyal medya uygulamaları araştırmacısı Matt Navarra'dan alınan bilgilere göre 'Odak Modu' olarak adlandırılan yeni özellikle birlikte, Hikayeler için video çekerken kameranızın odak noktasını değiştirebileceksiniz. Videolarınızda farklı odak çeşitleri de bulunacak.

Standart odaklama seçeneğinin yanı sıra yalnızca görüntünün kenarlarını bulanıklaştıran bir seçenek, görüntünün büyük bir bölümünü bulanıklaştırırken görüntünün ortasında berrak bir alan bırakan bir seçenek, yakınlaştırılmış ve yalnızca yüzünüze odaklayan bir seçenek gibi birçok özellik Instagram'a eklenecek.

Kullanıcılar, Hikayeler'e gelecek olan güncellemeye verdikleri tepkiler konusunda tutarsız bir tutum sergiliyor. Birçok kullanıcı bu gibi güncellemelerin Hikayeler deneyimlerine çok da bir şey katmadığını belirtirken bir kullanıcı da belirtilen özelliklerin zaten Snapchat'te olduğunu ve Instagram'ın hedeflediği kitleyi kazanma konusunda başarılı olamadığını belirtti.

Ortaya çıkan yeni odaklama özelliklerini aşağıdaki video aracılığıyla inceleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.digitalinformationworld.com/2019/07/instagram-enhanced-focus-mode-for-stories-with-new-filters.html
5
4
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
5
4
3
2
0