Instagram’da Silinen Mesajları Geri Getirme İşlemi Nasıl Yapılır?

16
3
2
1
0
Sunduğu özellikler sayesinde artık bir tür mesajlaşma uygulaması haline de gelen Instagram üzerinden yaptığınız sohbetleri sildikten sonra geri almak istediğiniz zaman işiniz biraz zor ama uygulayabileceğiniz bir yöntem var. Gelin Instagram’da silinen mesajları geri getirme nasıl yapılır adım adım tüm detaylarıyla inceleyelim.

Sosyal medya platformları son yıllarda hiç olmadıkları kadar işlevsel hale geldi. Örneğin Instagram üzerinden yalnızca paylaşım yapıp diğer paylaşımları görmüyorsunuz; aynı zamanda diğer kullanıcılarla mesajlaşıyor, görüntülü ya da sesli arama yapabiliyorsunuz. Bu sohbetlerden bir tanesini sildikten sonra geri almak isterseniz işiniz biraz zor ama yine de Instagram’da silinen mesajları geri getirmek için uygulayabileceğiniz bir yöntem var.

Tüm sosyal medya platformları ve internet siteleri gibi Instagram da kullanıcılarının belirli verilerini kaydederek sunucularında saklıyor. Bu işin iyi tarafı, saklanan verileri dilediğiniz zaman alabiliyorsunuz. Aldığınız bu veriler arasında kesin olmamakla birlikte sildiğiniz mesajlar da olabilir. Gelin Instagram’da silinen mesajları geri getirme nasıl yapılır adım adım tüm detaylarıyla inceleyelim ve bu işlemi yaparken dikkat etmeniz gereken noktaları görelim.

Instagram’da silinen mesajları geri getirme nasıl yapılır?

  • Adım #1: Instagram internet sitesini açın
  • Adım #2: Instagram hesap bilgilerinizle giriş yapın
  • Adım #3: Sağ üst köşedeki profil resminize tıklayın
  • Adım #4: Profil seçeneğine tıklayın
  • Adım #5: Kullanıcı adınızın yanındaki Profili Düzenle butonuna tıklayın
  • Adım #6: Sol sütundaki seçenekler arasından Gizlilik ve Güvenlik seçeneğine tıklayın
  • Adım #7: Sayfayı kaydırarak Veri İndirme başlığını bulun
  • Adım #8: İndirme Talep Et yazısına tıklayın
  • Adım #9: Tercihleri düzenleyin ve İleri butonuna tıklayın
  • Adım #10: Şifrenizi girerek işlemi onaylayın
  • Adım #11: E-posta adresinize gelen bağlantı üzerinden verilerinizi indirin
  • Adım #12: Messages klasöründe mesajlarınızı bulacaksınız

Adım #1: Instagram internet sitesini açın:

instagram silinen mesajları geri getirme nasıl yapılır

Instagram’da silinen mesajları geri getirme işleminin ilk adımı olarak masaüstü internet tarayıcınız üzerinden Instagram internet sitesini açmanız gerekiyor. Bu işlem, mobil internet tarayıcınız üzerinden ya da Instagram mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirilmiyor.

Adım #2: Instagram hesap bilgilerinizle giriş yapın:

Eğer masaüstü internet tarayıcısı üzerinden Instagram kullanmayan biriyseniz daha önce hesabınıza giriş yapmamış bile olabilirsiniz. Bu nedenle Instagram internet sitesi açıldığı zaman hesap bilgilerinizle giriş yapın ve eğer iki faktörlü kimlik doğrulama kullanıyorsanız cep telefonunuza gelen SMS kodunu girin.

Adım #3: Sağ üst köşedeki profil resminize tıklayın:

instagram silinen mesajları geri getirme nasıl yapılır

Instagram internet sitesi üzerinden hesap bilgilerinizle giriş yaptıktan sonra karşınıza ana sayfa açılacak. Genel akışı gördüğünüz bu sayfanın sağ üst köşesinde pek çok farklı seçenek sunan butonlar göreceksiniz. Bunlar arasından profil resminize tıklayarak işleminizi sürdürün.

Adım #4: Profil seçeneğine tıklayın:

instagram silinen mesajları geri getirme nasıl yapılır

Instagram ana sayfasının sağ üst köşesinde bulunan profil resminize tıkladığınız zaman açılan menüde karşınıza Profil, Kaydedildi, Ayarlar, Hesap Değiştir, Çıkış Yap seçenekleri çıkacak. Instagram’da silinen mesajları geri getirme işlemini sürdürmek için Profil seçeneğine tıklayın.

Adım #5: Kullanıcı adınızın yanındaki Profili Düzenle butonuna tıklayın:

instagram silinen mesajları geri getirme nasıl yapılır

Profil seçeneğine tıkladığınız zaman karşınıza Instagram profiliniz çıkacak. El alışkanlığı olarak Ayarlar sayfasına gitmek isteyebilirsiniz ama bunun yerine kullanıcı adınızın yanında yer alan Profili Düzenle butonuna tıklamanız gerekiyor. 

Adım #6: Sol sütundaki seçenekler arasından Gizlilik ve Güvenlik seçeneğine tıklayın:

instagram silinen mesajları geri getirme nasıl yapılır

Instagram profil sayfanızdaki Profili Düzenle butonuna tıkladığınız zaman açılan sayfanın sol tarafındaki sütunda Şifreyi Değiştir, Uygulamalar ve İnternet Siteleri, E-posta Bildirimleri, Anında İlet Bildirimleri, Kişileri Yönet, Gizlilik ve Güvenlik, Giriş Hareketleri, Instagram’dan E-postalar, Yardım seçeneklerini göreceksiniz. Gizlilik ve Güvenlik seçeneğine tıklayarak işlemi sürdürün.

Adım #7: Sayfayı kaydırarak Veri İndirme başlığını bulun:

instagram silinen mesajları geri getirme nasıl yapılır

Instagram hesabınızın Gizlilik ve Güvenlik sayfasını açtığınız zaman karşınıza, hesabınızın gizlilik ve güvenliği ile ilgili olarak düzenleyebileceğiniz pek çok farklı başlık çıkacak. Sayfayı kaydırarak aşağı doğru indiğiniz zaman Veri İndirme başlığı ile karşılaşacaksınız.

Adım #8: İndirme Talep Et yazısına tıklayın:

Gizlilik ve Güvenlik sayfasındaki Veri İndirme başlığını bulduğunuz zaman onun hemen altında bulunan İndirme Talep Et yazısına tıklayarak Instagram’da silinen mesajları geri getirme işlemini sürdürün.

Adım #9: Tercihleri düzenleyin ve İleri butonuna tıklayın:

instagram silinen mesajları geri getirme nasıl yapılır

Açılan Bilgilerinin Bir Kopyasını Al sayfasında düzenlemeniz gereken birkaç tercih var. Bilgileriniz varsayılan olarak Instagram hesabınızın kayıtlı olduğu e-posta adresine gönderilir ama bunu değiştirebilirsiniz. Aynı şekilde bilgileriniz varsayılan olarak HTML formatında gönderilir ancak bunu JSON formatı olarak değiştirebilirsiniz. Düzenlemeleri yaptıktan sonra sayfanın altında bulunan İleri butonuna tıklayarak işlemi sürdürün.

Adım #10: Şifrenizi girerek işlemi onaylayın:

instagram silinen mesajları geri getirme nasıl yapılır

Pek çok sosyal medya platformunda olduğu gibi Instagram’da bu tür bir veri paylaşımı isteği olduğu zaman kullanıcının şifre girmesi istenir çünkü gönderilecek bilgilerin tamamı kişisel verilerden oluşmaktadır. Instagram hesap şifrenizi girerek işlemi onaylayın.

Adım #11: E-posta adresinize gelen bağlantı üzerinden verilerinizi indirin:

instagram silinen mesajları geri getirme nasıl yapılır

Maalesef Instagram’dan verilerinizi talep ettiğiniz anda alamıyorsunuz. Bazen alabilirsiniz de ancak bu işlem genel olarak 14 gün içinde tamamlanır ve e-posta adresinize bir bağlantı gönderilir. Bu bağlantıyı açtığınız zaman yeniden şifre girmeniz istenebilir. Verilerinizi indirebileceğinizi söyleyen sayfanın altında bulunan indirme butonu ile Instagram’da saklanan tüm bilgilerinizin olduğu klasörü indirebilirsiniz.

Adım #12: Messages klasöründe mesajlarınızı bulacaksınız:

instagram silinen mesajları geri getirme nasıl yapılır

Instagram tarafından size gönderilen bağlantı üzerinden indirdiğiniz klasörde pek çok dosya bulunuyor. Instagram’da silinen mesajları geri getirme işleminin son adımı olarak buradaki Messages dosyasını bulun. Kesin olmamakla birlikte yakın zamanda sildiyseniz silinen İnstagram mesajlarınızı buradaki dosyada bulabilirsiniz. 

Instagram’da silinen mesajları geri getirme işlemi sırasında dikkat etmeniz gerekenler:

Adımlardan da anlaşıldığı üzere aslında bu bir Instagram’da silinen mesajları geri getirme işleminden ziyade Instagram verilerini indirme işlemidir. Çünkü silinen mesajlar eğer daha önce yedeklenmediyse kolay kolay geri alınamaz. Ancak sosyal medya platformlarındaki bilgileriniz hemen silinmediği için belki siz silseniz bile hala platformun sunucularında saklanıyor olabilir. 

Instagram’da silinen mesajları geri getirmek istiyorsanız anlattığımız bu işlemi uygulamanızda yarar var. Ancak acele edin. Silinen bilgilerin platform sunucularında ne kadar saklandığı bilinmiyor, elbet silinecektir. Bu nedenle ah ben neden sildim bunu dediğiniz anda hemen Instagram’dan verilerinizi isteyin. Kesin değil ama yine de hızlı davrandıysanız silinen mesajları kurtarmanız mümkün olabilir.

Instagram’da silinen mesajları geri getirme nasıl yapılır sorusunu yanıtlayarak bu işlemi nasıl yapacağınızı adım adım tüm detaylarıyla anlattık. Bu hizmeti veren üçüncü taraf mobil uygulamalar ve internet siteleri olsa bile hiçbirinin güvenilir olmadığını aklınızdan çıkarmayın. Konu hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz. 

16
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
3
2
1
0