İddia: Instagram, Snapchat Reklamı Yapan 'Doğrulanmış' Kullanıcılarını Tehdit Ediyor

26
12
3
1
1
Son yıllarda oldukça alevlenen Instagram ile Snapchat arasındaki sosyal medya çekişmesi, geçtiğimiz günlerde Snapchat'in ortaya attığı iddialarla oldukça kızıştı. Snapchat'in iddialarına göre Instagram, Snapchat reklamı yapan "doğrulanmış" hesapları tehdit ediyor ve yaptırım uyguluyor.

Instagram ve WhatsApp gibi dev platformları satın alarak sosyal medyayı adeta tekeli hâline getiren Facebook, bilindiği üzere bir süredir Snapchat’te bulunan pek çok farklı özelliği kendi platformuna ekliyordu. Bu olaylar ise iki şirket arasındaki gerginliğin artmasına ve karşılıklı söylemlere kadar gidiyordu.

Geçtiğimiz günlerde Wall Street Journal'da yayınlanan bir haberse adeta “pes artık” dedirtecek cinsten. Genel hatlarıyla haber, Snapchat'ın Facebook'un rekabeti bastırdığı iddiasıyla ilgili öfkesini ve hayal kırıklıklarını anlatıyor. Olaylar o kadar ağır ki Snapchat, Facebook ile ilgili şikâyetlerini "Project Voldemort" adı verilen bir belge ile listeledi. İsmin kökeni ise tüm zamanların en kötü sihirbazı olan Voldemort'tan geliyor.

Instagram, 'doğrulanmış' kullanıcılarını Snapchat ile ilgili paylaşım yapmamaları konusunda uyarıyor:

Instagram Snapchat

Snapchat, Facebook’a kızmak için pek çok farklı nedene sahip diyebiliriz. Bu sebeplerden en belirgin olanına gelecek olursak Ağustos 2016'da Instagram, adeta Snapchat klonu “Hikayeler” özelliğini kendi platformuna eklemişti. Bu özellik, birkaç ay sonra Facebook'ta ve ardından WhatsApp’ta da yaygın hâle gelmişti.

Facebook’un adeta Snapchat’in fişini çektiği bu hamleler silsilesi, Snapchat’e de söz hakkı doğurdu. İddialara göre Instagram, gönderilerinde Snapchat linklerini paylaşan ve bu platformun reklamını yapan tüm “doğrulanmış” kullanıcılarını, bu davranışlarını durdurmaları aksi takdirde “doğrulama” ibaresinin ellerinden alınacağı yönünde tehdit etmiş.

Instagram, Snapchat ile ilgili çoğu şeyi engelledi:

Instagram snapchat

Ayrıca Snapchat, Instagram'ın; Snapchat ile ilgili tüm içerikleri, Snapchat filtrelerini kullanan fotoğraf ve videoları ve “#snapchat” etiketi ile atılan tüm gönderileri “arama” ve "keşif" sekmesinden kaldırdığını söylüyor. Sonuç olarak Instagram, kullanıcıların profillerine Snapchat linklerini ve WhatsApp’ın rakibi olan Telegram linklerini eklemesini engelledi ve oyunu daha açık oynamaya başladı.

Olaylar artık o kadar bariz bir hâle geldi ki Instagram’ın hiçbir çekincesi kalmadı. Hatta Mart 2019'da Instagram’ın kurucu ortağı Kevin Systrom, Instagram Hikayeler fikrini Snapchat’ten "çarptığını" dahi itiraf etti. İki platform arasındaki münakaşanın nasıl sonuçlanacağını önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://mashable.com/article/facebook-snapchat-voldemort/
26
12
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
26
12
3
1
1