Intel’in CEO’su, Modem Üretim Birimini Neden Sattıklarını Açıkladı

13
6
3
2
1
Apple, 1 milyar dolar karşılığında Intel'in modem üretim birimini satın aldı ve bundan sonra kendi modemlerini üretecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Intel CEO'su, modem işinden beklediklerini bulamadıklarını açıkladı.

Apple, Intel'in akıllı telefonlar için modem üretim birimini satın aldı. Bu atakla birlikte hem tedarikçi olacak olan hem de kendi 5G modemleri üzerinde çalışacak olan Apple, bu satış için Intel'e 1 milyar dolar ödeme yaptı.

Şimdi ise Intel CEO'su Bob Swan, modem üretiminden neden vazgeçtiklerini ve neden bu üretim biriminin Apple'a satıldığını açıkladı. Swan'ın açıklamalarına göre Intel, bu satışla birlikte karlı bir iş yaptığını düşünüyor.

apple 5g modem

Konuyla ilgili Yahoo Finance'ın sorularını yanıtlayan Swan, Intel'in akıllı telefonlar için modem üretimine artık inanmadığını ve satışın bu yüzden gerçekleştiğini açıkladı. "Akıllı telefonlar için modem işini kapatıyoruz." diyerek sözlerine başlayan Swan, bu durumun gerekçelerine de değindi. 

Akıllı telefon modemleriyle ilgili tek bir müşterilerinin olduğunu açıklayan Swan, bu müşterilerinin de Apple olduğunu ve bu yüzden kazandıkları paranın bekledikleri gibi olmadığını açıkladı. Bu sektöre girerken fazlasıyla umutlu olduklarını söyleyen Swan, işlerin bekledikleri gibi yürümediğini belirtti.

Yatırım yapmak için üç temel kriterlerinin olduğunu ifade eden Swan, bu kriterlerini de açıkladı. Swan'a göre Intel'in ilk kriteri gerçekten önemli olan teknolojik bir üründe lider olmak, ikinci kriter memnun ve geniş bir kitle, üçüncü kriterse para kazanmak. Anlaşılan o ki modem üretimi, şirketin beklentilerinin çok altında kalmış durumda ve kendisi için çıkış yolu bulamayan Intel çareyi, modem üretim birimini Apple'a satmakta bulmuş gibi görünüyor.

Kaynak : https://finance.yahoo.com/news/intel-modem-business-122120609.html
13
6
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
13
6
3
2
1