Apple, Intel'in Modem Üretim Birimini Resmen Satın Aldı

23
9
5
1
0
Teknoloji devi Apple, Intel'in modem üretim birimini 1 milyar dolar karşılığında resmen satın aldı. Yapılan anlaşma ile birlikte 2.200 Intel çalışanı, üretim merkezleri ve patentler, Apple bünyesine geçti.

Apple, 5G teknolojilerinde rakiplerinin gerisinde kaldı. Qualcomm'la yaşanan mahkeme süresi ve Intel'de yaşanan sorunlar da Apple'ı biraz daha çaresiz bıraktı. Ancak sonradan Qualcomm ile yapılan anlaşma, iPhone modemleri konusunda Intel'i saf dışı bıraktı. Konuyla ilgili o dönemlerde açıklamalar yapan Intel, 5G modem çalışmalarına devam etmeyeceğini duyurdu.

Rakiplerinin gerisinde kaldığının farkında olan Apple, çare aramaya devam etti ve nihayet Apple, 5G modem işini çözdü. ABD merkezli teknoloji devi Apple, Intel'in modem üretim birimini satın aldığını resmen onayladı.

apple

Geçtiğimiz günlerde haberlerimize konu olan olay, o dönem belirttiğimiz gibi 1 milyar dolarlık bir anlaşma ile sağlandı. Intel'in 2.200 çalışanı, tüm ekipmanları, üretim merkezleri ve patentleri tamamıyla Apple'ın eline geçti. Ancak bu satış, Intel'in modem üretim bölümünden tamamen ayrıldığı anlamına gelmiyor. Intel; bilgisayarlar, nesnelerin interneti cihazları ve otonom araçlar için modem üretimini sürdürecek. Kısacası Intel, bundan sonra sadece akıllı telefonlar için modem üretmeyecek.

Apple bu satın alma ile birlikte, Qualcomm gibi üreticilerin patent davalarıyla uğraşmayacak, kendi modemlerini üretecek ve artık başka şirketler için tedarikçi konumunda da olacak. Bu anlaşma, Apple'a 17 binden fazla patent kazandırmış olacak. Apple önümüzdeki birkaç yıl, profesyonel bir ekip kurmak ve modem üretimini sağlama almak için çalışmalarını sürdürecek. Yapılacak çalışmaların ardından, Apple logolu 5G destekli modemler hayatımıza girecek.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/its_official_apple_buys_intels_smartphone_modem_business_for_1_billion-news-38339.php
23
9
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
23
9
5
1
0