Intel, Piyasaya Süreceği Dört Ekran Kartını 'Yanlışlıkla' Paylaştı

41
8
1
1
1
Dünyanın en büyük yonga üreticisi Intel, yeni grafik sürücüsü 26.20.16.9999'u paylaştı. Paylaşılan sürümde dört yeni grafik kartı ve Rocket Lake işlemcileri için olası grafik yapılandırmaları da yer alıyordu. Bunun üzerine sürücü yayından kaldırıldı.

Intel, ister entegre olsun ister harici olsun gelecekteki tüm grafik kartlarını “Xe” adı altında toplayacak. Yonga üreticisinin, Nvidia ve AMD ile orta sınıf pazarda rekabet edebilmek için piyasaya harici grafik kartları sürmek gibi büyük planları var. 

Şirket, bu planlarını gerçekleştirme yolunda ilerlerken grafik kartlarının test sürücüsü bir şekilde internete yüklendi. Sürücü, aşağıda oldukça karışık gözükse de açıklamaya çalıştığımız şekilde dört yeni grafik kartını ve Rocket Lake işlemcileri için olası grafik yapılandırmalarını içeren detayları içeriyordu.

Intel Grafik Kartı

DG1 ve DG2 kod adları, harici grafik kartlarını belirtiyor. DG1 ve DG2, sırasıyla LP ve HP kısaltmalarını taşıyorlar. Kısaltmalar, muhtemelen “düşük güçlü” ve “yüksek güçlü” (low-high power) anlamlarına karşılık geliyor. Bu da Intel'in yüksek güçlü kartları düşük güçlü kartlardan ayırma yöntemini yansıtabilir.

Kod adlarının sonundaki rakamların şu anda ne anlama geldiği tam olarak bilinmiyor ancak yapılan tahminlere göre rakamlar, her ürünün içinde bulunan yürütme birimlerinin (EU - Execution Unit) sayısını temsil ediyor. Bu durumda DG2 ailesi; 128, 256 ve 512 olmak üzere üç üyeye sahip olacak. Yürütme birimlerinin sayısına bakacak olursak bu kartlar, orta sınıf kartlar olacak.

Öte yandan grafik sürücüsünde, Rocket Lake (RKL) işlemcilerinden de bahsediliyor. Bu isim hiç tanıdık gelmiyorsa şöyle açıklayalım; Rocket Lake, Comet Lake'in (CML) varisi olarak bilinmekte. Rocket Lake yongaları, hem 10 nm hem de 14 nm grafik yongalarını kullanacaklar. Yeni tahminler, Rocket Lake'in 2020 yılının ortalarında piyasaya çıkacağı yönünde.

Intel Grafik Kartı

Rocket Lake; iddiaya göre GT0, GT0,5 ve GT1 konfigürasyonlarıyla gelecek. Bu liste, bir ön liste olduğundan GT2 konfigürasyonunun daha sonraki tarihlerde ortaya çıkma olasılığı bulunuyor.

Kaynak : https://www.tomshardware.com/news/intel-dg1-dg2-discrete-graphics-xe-gpus-rocket-lake,40029.html
41
8
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
41
8
1
1
1