Kendini Arama Motoru Çalışanı Olarak Tanıtan Dolandırıcılar 1 Milyon TL Kazanç Elde Etti

33
6
4
2
1
0850’li hatlarla şirketleri arayıp kendini internet tarayıcısı çalışanı olarak tanıtan dolandırıcılar, Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir baskınla yakalandı. Dolandırıcıların 1 milyon TL haksız kazanç elde ettiği tespit edildi.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’nden ekip, çağrı merkezi olarak tanıtılan paravan bir şirketle insanları arayıp dünyaca ünlü arama motorunda reklam verdiğini iddia eden 13 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. 12’si Afyonkarahisar’da, 1’i ise Hakkari’de yakalanan dolandırıcıların, bu şirket üzerinden 1 milyon TL haksız kazanç elde ettiği tespit edildi. 

Yakalanan şüphelilerden 3’ü polis merkezinde gözaltına alındıktan sonra salınırken, suç örgütünün yöneticileri olduğu tespit edilen U.D., M.B. ve A.D. başta olmak üzere 10 kişi gerçekleştirilen işlemlerin ardından Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Kendilerini arama motoru çalışanı olarak tanıtıp insanları dolandırıyorlardı

Örgütte müşteri temsilcisi olarak çalışan şüpheli isimler, 0850 ile başlayan hatlar aracılığıyla vatandaşları arayıp, herhangi bir bağlantıları olmamasına rağmen dünyaca ünlü bir arama motoru şirketinin çalışanı olduklarını iddia ediyorlardı. Aradıkları kişileri, bu arama motorunda reklam kaydı oluşturularak iş yerine ait reklamları üst sıralara çıkarma vaadinde bulunan dolandırıcılar, ayrıca bazı kişilere de reklam kaydının güncellenmesi gerektiği, aksi takdirde daha fazla ücret ödemeleri gerektiğini söylüyorlardı.

Ödemeler faturalı hat veya EFT ile yapılıyordu

Dolandırıcıların kullanıcılardan para almak için EFT veya faturalı hatta eklenen ücret üzerinden işlem yaptığı keşfedildi. Bu şekilde 36 farklı firmadan 1 milyon TL kadar haksız kazanç elde ettiği tespit edilen şüpheliler, önümüzdeki süreçte mahkemede yargılanacak. 

Son yıllarda internet kullanımının artmasıyla dolandırıcıların kişisel bilgilere ulaşması da kolaylaştı. Bu bilgileri kullanarak haksız kazanç elde eden kişilere karşı en önemli önlem, güvenilir olmayan telefonlara cevap vermemek, internette gezerken de verdiğiniz bilgilere dikkat etmek olmalı. 

Kaynak : https://www.hurriyet.com.tr/gundem/1-milyon-tllik-vurgun-faturali-hatlar-ve-eft-ile-41572275
33
6
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
33
6
4
2
1