iPhone 12'nin Ekim Ayına Ertelendiğini Gösteren İki Önemli Açıklama Geldi

23
7
4
2
0
Hem isabetli sızıntıları ile bilinen Jon Prosser hem de Qualcomm CFO'su Akash Palkhiwala, iPhone 12'nin ekim ayına ertelendiğini gösteren açıklamalarda bulundu.

Koronavirüsün Apple’ın ar-ge ve üretim süreçlerini fazlasıyla etkilediği bilinen bir gerçek. Bu nedenle söylentiler, Apple’ın tüm çabalara rağmen yeni iPhone’lar ile ilgili çalışmalarını zamanında tamamlayamayacağı ve iPhone 12 ailesinin en az 1 aylık gecikmeyle tanıtılacağı ve piyasaya sürüleceği yönünde oldu.

Bu konuda bir iddia da isabetli sızıntıları ile bilinen Jon Prosser’dan geldi. Twitter hesabından “iPhone 12, New iPads, October(Ekim)” şeklinde bir paylaşım yapan Prosser, Apple’ın yeni iPhone ve iPad modellerini ekim ayında tanıtabileceğini göstermiş oldu. Yine gecikme ile ilgili iddiaların ikiye ayrıldığını belirtmek gerekiyor.

iphone 12

Birtakım iddialara göre Apple, iPhone 12 ailesini her zaman olduğu gibi eylül ayında tanıtacak. Ancak cihazların satışa sunulması ekim, hatta 5G modeller için kasım ayını bulacak. Bir diğer iddiaya göre ise Apple, sadece satışı değil lansmanı da erteleyecek ve yeni iPhone’ları en erken ekim ayında göreceğiz.

İkinci iddianın gerçeklik payının daha yüksek olduğunu gösteren bir açıklama, geçtiğimiz günlerde Qualcomm CFO’su Akash Palkhiwala’dan geldi. Reuter’a açıklamalarda bulunan Palkhiwala, amiral gemisi bir akıllı telefondaki gecikmenin, yılın üçüncü çeyreğinde gelmesi beklenen gelirleri dördüncü çeyreğe sarkıttığını belirtti.

iphone 12

Palkhiwala herhangi bir isim vermemiş olsa da söz konusu gecikmenin, 3. çeyreğin son ayında tanıtılması beklenen Qualcomm modemli iPhone 12 ailesinin 4. çeyreğin ilk ayında tanıtılmasından kaynaklanacak olması epey yüksek ihtimal. Sızıntılara göre Apple, önümüzdeki aylarda gerçekleştireceği lansmanda iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max olmak üzere dört farklı iPhone 12 ile karşımıza çıkacak.

23
7
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
23
7
4
2
0