iPhone 14'ün ‘Hayat Kurtaran’ Özelliği Apple’ın Başına Bela Oldu

5
1
0
0
0
Apple'ın iPhone 14'teki Kaza Tespit özelliğinde hatalı raporların sonu gelmiyor. Japonya'dan gelen haberlere göre sadece son bir ayda 270 kadar hatalı bildirim geldi...

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın iPhone 14 ailesi ile kullanıma sunduğu özelliklerden bir tanesi, "Trafik Kazası Algılama" idi. Bu özellik, adından da anlaşılabileceği üzere trafik kazalarını otomatik olarak tespit edip, acil durum servislerine otomatik olarak bilgi verilmesini sağlıyordu. 

Ancak Trafik Kazası Algılama özelliği ne yazık ki istendiği kadar etkili olmadı. Özelliğin gerçek kazaları tespit ettiğine dair birkaç olay raporlandı. Ancak hatalı bildirimlerin sayısı da çok fazla. Öyle ki iPhone'lar, kullanıcıları kayak yaparken dahi düştüklerinde bu olayı trafik kazası olarak algılıyor ve kolluk kuvvetlerine haber veriyor. Apple, iOS 16.2'nin beta sürümlerinde hatalı tespitler için çalışmalar yapmış olsa da bunlar bir işe yaramamış gibi görünüyor. 

Hatalı bildirimler tam gaz devam ediyor!

iPhone 14 Trafik Kazası Algılama

Paylaşılan bilgiler, iPhone 14'ün Trafik Kazası Algılama özelliğinin 16 Aralık 2022 ila 23 Ocak 2023 tarihleri arasında Japonya'da 270 kadar hatalı bildirim yapıldığını gözler önüne seriyor. Benzer bir şekilde ABD'de de sayısız hatalı bildirim alındığını zaten bildirmiştik.

iOS 16.3 de hataları düzeltmemiş gibi görünüyor

İOS 16.3

Apple, geçtiğimiz hafta en yeni işletim sistemi iOS 16.3'ü yayınladı. Bu sürümdeki özelliklerden bir tanesi de acil durum SOS çağrılarını otomatik olarak yapma dönemini ortadan kaldırmasıydı. Ancak bu özelliğin Trafik Kazası Algılama özelliğinde nasıl kullanılabildiği net değil. Önümüzdeki haftalar, hatalı bildirimlerin sona erip ermediğini görmemiz açısından daha belirleyici olacak...

iPhone 14'ün Trafik kazası algılama özelliğini kullanamamıştık...

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/mobile/iphones-crash-detection-is-still-firing-off-false-calls/
5
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
1
0
0
0