Apple, iPhone'da Olduğu Gibi Yeni Apple Watch'ta da '9' Yerine 'X' İsmini Kullanabilir: İyi de Neden?

9
1
0
0
0
Apple'ın yeni nesil Apple Watch'ta Series 9 ismi yerine 'X' ismini kullanacağı iddia edildi. Şirket, benzer bir adımı iPhone'larda da atmıştı.

Apple, 2017 yılında tanıttığı iPhone modellerini ‘9’ yerine ‘X’ olarak adlandırmıştı. Bunun nedenleri arasında ise iPhone’un 10. yıl dönümü olması, 9 rakamının Japonya’da uğursuz sayılması ve iPhone konusunda büyük bir değişikliği temsil etmesi vardı. Tabii ‘X’ isminin kulağa çok daha iyi ve ilgi çekici gelmesi de bir nedendi.

Şimdi ise teknoloji devinin akıllı saati Apple Watch’ta da böyle bir hamle yapabileceği ortaya çıktı. Şirket, 2022'nin eylül ayında Apple Watch Series 8’i bizlerle buluşturmuştu. Bugün gelen bilgiler de yeni nesil Apple Watch’larda Series 9 ismini göremeyebileceğimizi ortaya koydu.

Yeni nesil akıllı saatler Apple Watch X olarak adlandırılabilir

Apple Watch Series 8

Forbes’un iPhonesoft isimli bir Fransız siteye dayandırdığı habere göre Apple, Apple Watch’ta da benzer bir hamle yaparak 9 ismini kullanmayacak. iPhonesoft’un da şirkette çalışan birine dayandırdığı rapor, yeni nesil akıllı saatin isminin ‘Apple Watch X’ olacağını iddia ediyor.

Bu hamle, eğer gerçekleşirse Apple’ın ‘9’ ismini es geçtiği ikinci cihaz olacak. Peki bunun nedeni ne olabilir?  Yeni nesil Apple Watch’ın, şirketin 10. saati olacağını belirtelim. Apple, Series 1’den önce bir akıllı saat daha çıkarmıştı. Yani isimlerde 8 rakamı geçse de şu ana kadar 9 adet Apple Watch görmüştük. İşte bu da Apple Watch X ismi kullanılma ihtimalini güçlendiriyor.

iPhone X’te gördüğümüz gibi saatlerin özellikleri arasında büyük değişikler olup olmayacağını ise şu anda pek kestiremiyoruz. Elimizdeki bilgiler, yeni nesil Apple Watch’ın selefine göre çok da büyük farklarla gelmeyeceğini gösteriyor. MicroLED kullanımı belki bu değişikliklerden birini temsil edebilirdi. Ancak bu teknolojinin de 2024 veya 2025'e kadar gelmemesi bekleniyor. Neler olacağını hep birlikte eylül ayında göreceğiz.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/andrewwilliams/2023/01/28/next-apple-watch-may-be-apple-watch-series-x-not-series-9/?sh=88a57bb4939c
9
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
1
0
0
0