Apple, iPhone 14'ün Polisleri Çileden Çıkaran Özelliğini Nihayet Düzeltiyor

8
1
1
0
0
iOS 16.2'nin ilk beta sürümü, iPhone 14'ün trafik kazası algılama özelliği ile ilgili bir yenilikle geldi. Görünen o ki Apple, iOS 16.2'yle birlikte yanlış bildirimleri inceleyecek. Zira güvenlik güçlerinin kapısı, Apple'ın yanlış bildirimleri nedeniyle epey aşındırılmıştı...

ABD merkezli teknoloji devi Apple, iPhone'lar için yayınladığı son işletim sistemi iOS 16'nın iOS 16.2 kodlu geliştirici beta sürümünü resmen yayınladı. Bu yeni beta sürümle son kullanıcılara sunulacak yeni özellikler test edilmeye başlandı. iOS 16.2 ile ilgili gelen ilk haberler ise Apple'ın yeni özellikler arasında yer alan kaza algılama özelliği ile ilgili yeni planlarının olduğunu gözler önüne seriyor.

Apple, iOS 16 ile kullanıcılar için yeni bir dönem başlattı. Yeni bir özellik sayesinde trafik kazalarında, telefonların bu durumu anlamaları ve yardım için yetkililere ulaşmaları sağlandı. Ancak bu noktada çok fazla yanlış bildirim de ortaya çıktı. iOS 16.2'deki yeni bir seçenek ise yanlış bildirimlerin Apple'a iletilmesini sağlayacak.

Apple, gereksiz SOS bildirimlerini inceleyecek!

iOS 16 kaza algılama özelliği

iOS 16.2'nin ilk beta sürümüne göre Apple, yanlışlıkla devreye giren kaza bildirimlerini inceleyecek. Şirket tarafından konuyla ilgili bir açıklama yapılmamış olsa da yaşanan olayları göz önünde bulundurduğumuzda, bunun pek de şaşırtıcı olmayacağını söyleyebiliriz. Zira geçmiş dönemlerde, hız trenine binen iPhone 14 sahiplerinin kaza algılama özelliğinin devreye girdiğine şahit olmuştuk. 

Aslına bakacak olursak iPhone 14'lerde kullanılabilen kaza algılama özelliği, çoğu zaman oldukça iyi sonuçlar veriyor. Hatta kısa bir süre önce, bu özelliğin nasıl etkili olduğuna şahitlik ettiğimiz bir olay gerçekleşti. Öyle ki iPhone 14, gerçek bir kazadan sonra yetkililere ulaştı. Ayrıca meraklılar tarafından yapılan testlerde de olumlu sonuç alındı. 

Webtekno YouTube ekibi olarak özelliği test ettik ancak umduğumuz sonuca ulaşamadık

Kaynak : https://9to5mac.com/2022/10/25/ios-16-2-report-emergency-sos-unintentionally-triggered/
8
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
1
1
0
0